Зловещо – цигани обезглавиха пенсионерка за 100 лв. (ВИДЕО)

Редовно обирали Надка
Крадци редовно тарашели имота на Надка, признаха съселяните й. Не минавал и ден, в който някой да не влезе и да си вземе по нещо. Всички знаели, че в къщата на бившата преподавателка не живее никой. Затова апашите си мислели, че може с нещо да се облажат. За да спрат набезите, стопаните решили да заковат на прозорците дървени летви. Това обаче не помогнало. “Две къщи да има обрани, ние си знаем, че едната задължително е на пенсионираната учителка. Крадците сякаш се учеха на нея как да бъдат по-сръчни”, признават униформените.
Убиецът полудял след изневяра на жена си
Родителите на Валери Костов са убедени, че детето им е невинно. Баща му Коста вчера отпиваше пред къщата следобедното си кафе. Жена му Анка пък се суетеше около печката, видя екип на “Телеграф”. Двамата един през друг говореха, че цялата работа е скалъпена. “Дойдоха полицаите и го заведоха в горичката. Казаха, че са намерили риза с капки кръв, но аз такива работи не съм видял”, разказа Коста. Циганинът призна, че навремето взели Валери от “Майчин дом”, след като родният му син загинал след пътен инцидент. “Той не е добре с главата и сърцето”, през цялото време нареждаше Анка. Според нея синът й се влошил, след като съпругата му го изоставила и пристанала на друг мъж. “Остави го да се грижи сам за четири деца. Трите дадохме в дом, а си оставихме при нас само Динко да ни радва”, каза още Анка.
Синът първи видял страшната гледка
На зловещата картина пръв се натъкнал синът на жертвата. След като не се върнала с последния автобус от Литаково в Ботевград, съпругът на Надка помолил детето си да отиде и да провери какво се е случило. Привечер в събота той влязъл с фенерче в двора на къщата, тъй като навсякъде било пълен мрак. В началото видял жена да лежи на земята. Помислил, че му се привижда, дострашало го и повикал познати да обиколят имота. Минути по-късно истината лъснала. “На много убийства съм ходил, но толкова страшно нещо не съм виждал”, споделиха опитни криминалисти. По думите им малко от униформените са издържали по време на огледа.
Съселяните в шок от трагедията
Истинска паника е обзела жителите на Литаково след кървавия инцидент. “Надка беше толкова тиха жена. Пенсионира се в нашето училище. Дори е преподавала и на Валери”, разказа баба Радка. Тя призна, че сама живее и по цели нощи не спи. “Моята къща са я обирали три-четири пъти. Циганите влизат и вземат каквото им попадне пред погледа. Никой не може да се справи с тях. Като хуни са. Помитат всичко. Но не вярвах, че ще посегнат и на човешки живот”, споделя още пенсионерката. Жената разказа още, че селото е опустяло от няколко години. Само в няколко къщи около центъра живеят постоянно хора. “Сигурно затова никой не е усетил какво се е случило на Надка. И да е викала, нямало е кой да я чуе”, допълни още Радка.
Снимка: В. “Монитор”

https://youtu.be/HJkYNEoOdUo


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4