Читалището в “Илиянци” получи дарение от ВМРО

Общинският съветник от ВМРО в София Димитър Антов, областният председател на партията Карлос Контрера и Бранимира Велчева – председател на ВМРО в кв. „Илиянци“, гостуваха в народно читалище „Отец Паисий“ в община „Надежда“.

Съветникът връчи на директорката на читалището Илияна Въчкова дарение от 1200 лв. Той разкри и историята на сумата.

Парите му се полагат за възстановяване на средствата и труда, които са вложени в паметника на Кирил Благоев – геройски загинал при Страцин във втората фаза на Втората световна война. Монументът се намира в градинката до площада в квартала. Затова има и постановление от Министерския съвет.

“Тези пари са дадени, за да бъдат възстановени средствата, които ние сме вложили за изработването и поставянето на паметника. Ние сме успели да ги отделим безвъзмездно, затова сумата, която се превежда сега, я даваме за нуждите на читалище „Отец Паисий“, разказа Антов.

Датата на дарението -20 юли, съвпадна с църковния празник Свети пророк Илия – който е и празник на манастира в “Илиянци”. Манастирът е паметник на културата, изграден е през XIV век.

Димитър Антов посочи, че от ВМРО винаги имат готовност да помагат на родолюбиви начинания, опазващи националната идентичност.

Представителите на ВМРО получиха благодарност за помощта, която оказват на читалище „Отец Паисий“ не само тази път, а и в годините преди това.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4