Рожденият ден на Стойчо Стоев предизвика хаос в “Левски”

Странна ситуация се разигра днес в „Левски”. Треньорът на тима Стойчо Стоев има рожден ден, но никой не знаеше за него. По принцип навсякъде информациите са, че специалистът е роден на 15 август и тази дата е общоприета. Дори в сайта на „сините” не се появи сутринта честитка, каквато е традицията. За сметка на това от „Левски” поздравиха младия си талант Владислав Мисяк още в началото на работния ден.

Към 18:30 часа обаче Стойчо Стоев отишъл да почерпи всички на „Герена”, а футболисти и персонал се зачудили за какво, след като празникът му е след месец. Оказва се, че данните в акта за раждане и личната карта на Стоев са объркани и той има рожден ден точно днес.

Затова и от сайта на „Левски” реагираха толкова късно и чак привечер поздравиха спеца.

Стойчо Стоев е роден на 15 юли 1962 г. в Разград, той е бивш футболист на Локомотив (София).

Има девет години с екипа на „железничарите” с 196 мача и 59 гола. През периода 1989-1992 г. защитава цветовете на Пансерайкос (Гърция). Носител купата на България за 1982 г. Два мача за националния отбор.

Треньорската му кариера започва през 1994 г. в юношеската школа на Локомотив, а през 1998 година е помощник и в представителния тим на „червено-черните”. Слeдва пост в юношеския национален тим, Академик (Свищов), Хасково, Чавдар (Етрополе), Спортист (Своге), Миньор (Перник) и Монтана. През юли 2013 поема тима на Лудогорец с който печели титлата и купата на страната. Най-добър треньор за 2013 г.

На 22 декември 2014 е назначен за старши треньор на ПФК “Левски”.

Categories: Живот

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4