Министър помага на изпадналия Локомотив (Сф)

Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще се опита да помогне на изпадналия във „В” група Локомотив (Сф). Политикът вече на няколко пъти е търсен за подкрепа от „червено-черни” ултраси и им е обещал съдействие. В понеделник предстои изключително важна среща между Лукарски и един от кандидатите за нов президент на клуба, научи vitoshanews.com.

На сбирката ще бъдат бистрени именно въпроси около бъдещето на един от най-старите железничарски клубове в Европа. Ще бъде обсъдена и възможността държавата да окаже някакво дори и минимално съдействие за уреждане на проблема с лиценза на Локо (Сф). Ако не е възможно оставането на тима в „А” група, поне да бъде подсигурено част от финансирането за новия сезон при аматьорите.

От изхода на тази среща зависи до голяма степен и това дали ще бъде намерен стабилен нов инвеститор. Самият министър е известен като отявлен привърженик на Локомотив. Дълги години дори е част от агитката. Преди да се заеме с държавните дела не пропускаше мач на столичния стадион “Локомотив”, често пътува и за гостуванията на “железничарите”.
Спортна натура е. Не крие пристрастията си и към английския Манчестър Юнайтед заради което е наричан и Божо Манчестъра.

Както е известно, след 21 години управление Николай Гигов реши да се оттегли от Локото, след като стана ясно, че клубът остава без лиценз за професионалния футбол.

За неговото място вече се появиха поне двама кандидати. С по-голям шанс да бъде припознат като „свой” е Иван Василев. Роденият през 1960 г. бизнесмен е юноша на Локомотив. Има над 200 мача и 20 гола с червено-черната фланелка. Играл е още в Хасково, Шумен, както и в Малта. Избиран е за най-добър чужденец в първенството на Рицарския остров.

Той е и представител за България на италианска парфюмерийна компания, както и на фирмата на спортна екипировка Joma. „Да, аз съм локомотивец и милея за клуба, но за да издържаш тим като нашия, се изискват сериозни финансови възможности. Говорил съм с г-н Гигов, предложи ми да взема акциите, но аз искам ясна визия за бъдещето. Не желая нещата да се случват от днес за утре. Аз съм дете на Локомотив и няма да допусна клубът да загине“,  коментира Василев.

Противно на всякаква логика обаче малка бройка ултраси, водени от бившия лидер на агитката Румен Първанов, са отправили апел за помощ и към Коко Динев. Бизнесменът, който беше начело на пловдивското Локо доскоро, обаче не е дал категоричен отговор дали е готов да заеме мястото на Николай Гигов.

В публичното пространство се завъртя и името на един пловдивчанин с прякор Митьо Дебелия. Кратка справка на телевизия ТВ7 показа, че въпросното лице е бил задържан многократно за измами, включващи фалшифициране на документи и пари и е близък на Коко Динев.

Според информация на vitoshanews.com Николай Гигов е бил убеждаван от „високо място” да даде акциите си на „подходящия човек”. Кой е той ще разберем скоро…Явно има големи интереси около изпадналия в немилост пред всички власти Локомотив…На 9 юли ни предстои интересно Общо събрание.

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4