Столичен бизнесмен спасява Локо (Сф)

Локомотив (Сф) ще го има, пък макар и във “В” група. Това обявиха пред Витоша нюз хора със солидни позиции в българския футбол и бизнес.

Както е известно, президентът на клуба Николай Гигов очаквано обяви, че се оттегля от футбола, след като стана ясно, че “железничарите” остават без лиценз за професионалния футбол.

“Шокирани сме от случилото се. Направо е скандално! Много е жалко това, което се случва, коментираха бизнесмените, които са запалени привърженици на Локомотив. – Трагедия е, боли ни, но няма какво да се направи. Получихме уверения, че задълженията ни  към НАП, които са в размер на близо 2 милиона лева, са били изплатени в понеделник. Плащането е станало малко след края на Изпълкома на БФС. Това породи надежди, че ще ни върнат лиценза, но писмото от УЕФА направо ни разби. Всичко е ясно, ще играм от есента в Югозападната “В” група.”

В същото време група бизнесмени са готови да издържат клуба дори и при аматьорите. “Ние сме локомотивци за цял живот, независимо в кое ниво на футбола играе любимия тим. Имаме готовност да поемем клуба, но той все още си има собственик – това е Николай Гигов. Човекът е дал много на Локомотив, заслугите му не могат да се пренебрегнат.  Все още не сме чули официално изявление от него относно плановете му. Ще трябва да изчакаме до 9 юли, когато е насрочено Общо събрание на клуба. Евентуално след тази дата може да се мисли за някаква промяна в собствеността”, поясни нашият източник.

Според наша информация най-близо до поста на Николай Гигов е Иван Василев. Роденият през 1960 г. бизнесмен е юноша на Локомотив. Има над 200 мача и 20 гола с червено-черната фланелка. Играл е още в Хасково, Шумен, както и в Малта. Избиран е за най-добър чужденец в първенството на Рицарския остров.

Той е и представител за България на италианска парфюмерийна компания, както и на фирмата на спортна екипировка Joma. “Да, аз съм локомотивец и милея за клуба, но за да издържаш тим като нашия, се изискват сериозни финансови възможности. Говорил съм с г-н Гигов, предложи ми да взема акциите, но аз искам ясна визия за бъдещето. Не желая нещата да се случват от днес за утре. Аз съм дете на Локомотив и няма да допусна клубът да загине”,  коментира Василев.

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4