Пиронкова отпадна в Ийстбърн

Цветана Пиронкова отпадна от турнира в Ийстбърн, допускайки загуба на 1/4-финалите от Агнешка Радванска – 2:6, 2:6. Това бе 11-а победа за полската тенисистка срещу българката от 13 двубоя помежду им до момента.

В Ийстбърн Пиронкова не успя да се противопостави на мощната Радванска и взе само четири гейма. Двубоят започна сравнително равностойно до 2:2 гейма, но в петия Агнешка стигна до пробив. Представителката на Полша се възползва от грешка на Пиронкова и поведе с 3:2, след което затвърди пробива до 4:2. Последва разколебаване на българската първа ракета и Радванска отново проби Цвети, за да поведе с 5:2 гейма, а впоследствие спечели подаването си и с 6:2 гейма взе първия сет.

Маратонски гейм сложи началото на втория сет, като най-добрата ни тенисистка спаси две точки за пробив и успя да вземе гейма за 1:0 в своя полза. Агниешка Радванска обаче спечели бързо подаването си и изравни за 1:1. Последва нов труден гейм за Пиронкова, която спаси една точка за пробив с първия си ас в двубоя, но при втората не успя да противодейства и допусна пробив, с който полякинята излезе напред с 2:1 гейма.

Нов гейм на нула за Радванска направи резултата 3:1 в нейна полза. Цвети Пиронкова тръгна добре в следващия гейм, поведе с 30:15, но Радванска обърна до 40:30. В крайна сметка българката запази спокойствие и взе гейма за намаляване на пасива си – 2:3. Полякинята не се бави и със следващия си сервис-гейм пак дръпна за 4:2.

Агниешка Радванска успя да осъществи нов пробив, след като се възползва от грешки от бекхенд на Цвети и поведе с 5:2, след което сервира за мача, за да го приключи с 6:2 гейма и 2:0 сета.

Така Цветана Пиронкова приключи силното си представяне на турнира в Ийстбърн, където отстрани по пътя си към четвъртфиналите тенистки като Саманта Стосър и Доминика Циулкова.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4