Вадете чадърите в четвъртък

Времето в сряда ще остане предимно слънчево. В следобедните часове над планинскте райони от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там краткотрайно ще превали и прегърми.Температурите ще се повишат с 2-3 градуса и максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, гласи прогнозата на НИМХ при БАН. Над Черноморието също ще бъде слънчево, като максималните температури ще са между 25 и 27 градуса.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък обаче с усилване на вятъра от северозапад отново ще захладнее. Заради преминаващия студен атмосферен фронт на много места, още през нощта в Западна, а през деня и в Централна и Североизточна България, ще превали и прегърми.

Температурите през деня ще бъдат в широки граници – от 20-23 градуса в северозападните райони до 28-29 градуса на места в Югоизточна България.

В петък, 26 юни, времето ще остане по-хладно от обичайното и с превалявания, главно преди обяд в източните, а след пладне и в планинските райони на Западна България.

„Средно веднъж на 10 години в планините през юни месец вали сняг”, обясни дежурният метеоролог от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева пред Нова тв.

„През 1962 година през юни месец на връх Мусала е измерена температура от -12 градуса по Целзий, за сравнение, вчера сутринта там беше 4 градуса. И юли месец е възможно по най-високите части на планините да има сняг, дали това ще се случи и през тази година все още е рано да кажем”, добави тя.

„В повечето случаи в нашите географски ширини имаме нормално лято. Изглежда, че и тази година лятото ще бъде нормално с валежи, близко до нормата”, подчерта Анастасия Стойчева.

„Още следващата седмица ще имаме високи летни температури и ще забравим за снега на Мусала”, съобщи тя. “Нашето Черноморско крайбрежие е благоприятно за почивка, морският бриз в повечето случаи води до размиване на студените атмосферни фронтове, които водят до валежи в западната и централната част на страната, така че отиването на море още през юни е добро решение”, обясни Анастасия Стойчева.

Тя подчерта, че почиващите по родното Черноморие спокойно могат да отидат на плаж днес, защото времето там ще е хубаво.

Categories: Живот, Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4