Футболисти от А окръжна: “ЦСКА да дойде с настоящите си псевдо-футболисти, също и Локо и другите…”

Витоша Нюз проучи настроенията сред аматьорската футболна общественост в А окръжна група, където се очаква да “акостират” грандовете ЦСКА и Локо София. 

Напоследък тема номер 1 във футболните среди е неочакваното за мнозина изваждане на ЦСКА от А група. Феновете на тима не могат да повярват все още и таят надежда, че ще се намери вариант за участие поне в Б група, същото важи и за другия пострадал от неочаквано твърдата ръка на БФС столичен гранд – Локомотив. Разбира се, феновете имат правото да желаят най-доброто за своите отбори, но реалността може да се окаже колкото лоша за тях, толкова и ползотворна за футбола като цяло.

ВН подготви някои преки ползи за развитието на футбола от това решение на БФС и сме убедени, че дори и най-отявлените привърженици на ЦСКА и Локо ще се съгласят:
– повдигане качеството на аматьорския футбол – от една страна е присъствието на двата гранда, от друга – противниците им ще искат да покажат най-доброто от себе си като игра и организация;
– повдигане качеството на управлението на А окръжна група в София, тъй като в момента то е дори под критичния минимум;
– повдигане на интереса от страна на медиите към А окръжна група – особено в СРГ-Юг, където ще се съберат Септември, Академик и ЦСКА;
* последните две точки може би ще накарат БФС да помисли за разпределение на тв, радио и др. права на аматьорските отбори, тяхното реално подпомагане с екипировка и консултации и др.  
– Купа на България ще стане невероятно интересен турнир с два скрити фаворита, тръгващи от най-ниското ниво;
– Ще се сбъдне мечтата на редица аматьорски футболисти да играят на Армията пред многобройна публика; ще се създадат местни герои и местни агитки, консолидиращи отборите си и помагайки им по този начин да вървят напред;
– Ръководствата на ЦСКА и Локо ще бъдат принудени да заложат на единствено правилната политика – налагане на собствени кадри и юноши;

По наши предварителни разчети Локо София ще бъде в СРГ-Север, а ЦСКА – в СРГ – юг (можете да видите резултатите от последното първенство в линковете), като двата отбора ще играят всичките си мачове на собствените си стадиони – първо поради големият брой фенове и медии, които се очакват на абсолютно всеки мач (непосилни за приемане от нито един друг стадион / клуб в тези групи) и второ – поради здравето на собствените футболисти, което ще бъде съхранено на добрите терени в Надежда и на Армията.

Следвайки огромния интерес, който предизвиква новината във футболната общественост, екип на ВН реши да действа колкото нетрадиционно, толкова и директно, като се впусна сред бъдещите противници на червени и червено-черни. Ето какво споделиха те (мненията са съкратени и анонимни):

“Желая ЦСКА да дойде със всичките си звезди в нашата група, за да се види, че играчи довчера взимали заплати от десетки хиляди лева не струват нищо повече от нас – особено разните набедени звезди Маркиньоси, Кукочи и други примадони…”

“Локомотив е любимият ми отбор и ако има възможност да играя срещу него, бих започнал самостоятелна подготовка още от утре.”

Според друг футболист пък преместването на двата отбора до най-ниското ниво на българския футбол (и като цяло на футбола изобщо) ще допринесе за по-доброто администриране и управление на първенството, тъй като в момента хората, които се занимават с футбола в гр. София и най-вече действията им са “тотално изхабени, немотивирани и некомпетентни”.

“Всички отбори трябва да станат аматьорски, то и без това нивото на А група (с изключение на Лудогорец) е аматьорско – това личи и в резултатите в Европа в последните години”

“Не вярвам ЦСКА да дойде в А окръжна група. Както винаги ще се намери вратичка и ще отидат във В или Б група. Иначе рискуват много, цялата им славна история може да замине, ако не успеят да се класират първи поради някаква причина…” 

И така – очаквано или не – за момента обстоятелствата сочат към това, че за първи път в своите славни истории – ЦСКА и Локо ще играят в аматьорския футбол. И парадоксално – с оглед на преките ползи, които изброихме по-горе – това може да се окаже единственото вярно решение, взимано от БФС, за възраждане на футбола в България.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4