Станка Златева: Вече свикнах да губя

Най-силната ни състезателка в женската борба Станка Златева се провали с гръм и трясък на първите Европейски игри в Баку. Голямата шампионка приключи участието си още на старта, когато в схватка от осминафиналите в категория до 75 килограма беше туширана от туркинята Ясемир Адар. Схватката продължи само 1:28 мин.
Многократната ни световна и европейска шампионка коментира представянето си пред медиите.

“Вече свикнах да губя. Или остарях, или е време да се отказвам. Сигурно ще издържа още година, но след две-три загуби виждаш, че нещата не са така, както трябва да са. Май остарях и за ядосване, заяви Златева.

– Туркинята я надвих в България на турнира “Дан Колов” и вероятно това ми попречи – не бях в България. Това ми тежи и нямах такъв хъс. Грешката си е изцяло моя. Не успях да се мобилизирам и просто не знаех за какво излизам на тепиха. Валентин Йорданов ми каза, че не съм човек, който трябва да губи. От едно известно време започнах много да греша, но се случиха разни такива неща… България си е България и тук се чувствам по-добре, не знам… Да, доста фаворитки загубиха. Това е психическо пренавиване, както при мен на олимпиадите. Там не ми върви изобщо. Да сме живи и здрави… Аз давам всичко от себе си, но като не се получава. Много взех да греша вече.

Да не прекалявам, че ще вземат да ме намразят хората. Давам всичко от себе си…Наистина… Искам да съм най-добрата, но при спорта е така. Един път няма да си подготвен, друг път нещо психически няма да е наред. Трети път ще сбъркаш и така е в спорта. Радвам се, че има момичета от България с медали. Те сега започват.

Аз не мисля, че някой ми се сърди. Аз се сърдя сама на себе си, защото знам, че сама съм си виновна. На тренировките точки не давам на никого и има нещо, което ми пречи на състезанията. Има нещо, което ти пречи на състезание и аз съм длъжна като спортист да разбера какво е това и защо не мога да се мобилизирам. С повечето съпернички съм се хващала на тренировки и не са ми взимали точка. На състезание не се получава. Психолог ми трябва. Това е жалка история, не знам.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4