Бежанец падна от самолет върху магазин в Лондон

Тяло на бежанец, паднал от самолет, беше намерено на покрива на магазин в Лондон, пише вестник “Дейли Мейл”. Предполага се, че мъжът се е промъкнал на “Боинг 747” на “Бритиш еъруейз” и е пропътувал около 13 000 километра от Йоханесбург, Южна Африка, до лондонското летище Хийтроу. Друг бежанец оцеля след 11-часовия полет, като се държал за колесника. 24-годишният мъж бил открит в безсъзнание при кацането на самолета. Настанен е в болница в много тежко състояние.Мъжете се вмъкнали в боинга малко преди той да излети от Йоханесбург в сряда вечерта, предполагат разследващите. Двамата се скрили в ходовата част на машината. Когато наближили летище Хийтроу, самолетът се приготвил за кацане и спуснал колесника си. Единият бежанец се изпуснал и паднал върху покрива на офисите на онлайн магазин на оживен път в квартал Ричмънд, Югозападен Лондон. Данните от самолета сочат, че по време на инцидента той се е намирал на височина от около 430 метра от земята.

“Бяхме повикани в четвъртък сутринта по сигнал за труп на покрив на търговския обект. Смъртта в момента се третира като необяснима”, заяви говорител на Скотланд ярд. Според полицията няма доказателства, че двата случая са свързани.

“Вероятно оцелелият гратисчия се е скрил в багажното отделение. В противен случай не е възможно да оцелее 11 часа при температура под -50 градуса и височина от над 10 000 м. Малко вероятно е и двамата да са се скрили при колесника”, обясняват експерти по авиация.

Изследване от 2012 г. сочи, че 76% от гратисчиите загиват още при опита да се качат на самолета – убива ги колесникът или губят съзнание малко след като машината се издигне.

Categories: Политика

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4