Мистерии около смъртта на прочутата Джуна

Прочутата руска ясновидка Джуна Давиташвили е починала след два дни в кома без да дойде в съзнание. За кончината на 66-годишната пророчица е съобщил нейният приятел – актьорът Станислав Садалски. Джуна бе два дни в кома и днес си отиде от този свят. Линейка я е прибрала от Арбат, където тя отишла в магазин до дома й да си напазарува храна.  Там й прилошало. В болницата са открили, че има сериозни проблеми с кръвта, която почти не циркулирала. Ръцете й били ледени, като на мъртвец, свидетелства Садалски.

Впрочем, тя отдавна беше мъртва, още от деня, когато синът й  Вахтанг загина в автокатастрофа. Тя беше мъртва духом и телом, и просто доживяваше последните си дни. Беше загубила способността си да лекува, бързо ослепяваше. Просто не можа да преживее смъртта на сина си, допълва актьорът.

Садалски заподозря, че приятелката му не си е отишла от естествена смърт, а е била убита от хора, които искат да се домогнат до имотите й. Лечител, астролог, художник – такава бе Джуна Давиташвили. Тя почина днес на 66 години, не слуховете за причината за смъртта й вече обикалят Москва.

Джуна често му се оплаквала, че “някакви хора” искат да завладеят огромния й дом на Новия Арбат. “Все казваше: “Искат ми дома, протягат ръце към дома ми”. А тя наистина имаше огромно жилище. На Новия Арбат, в зданието, където има зоомагазин – срещу театъра “Вахтангов” – това все е нейно. В дома си имаше много скъпоценности, както и диаманти. Преди месец у тях видях златна корона на царица на Асирия – три килограма, не се повдигаше от тежест”, разказва актьорът пред РСН.

Първите съобщения след смъртта на лечителката гласяха, че те е починала, след като няколко дни е била в кома. Лекарите се опитали да стабилизират състоянието й, но безуспешно. Погребението на лечителката ще е на 12 юни на Ваганковското гробище, а тленните й останки ще намерят вечен покой до сина й Вахтанг, загинал нелепо при катастрофа на 26 години. След ужасната трагедия Джуна престана да лекува и почти не излизаше от дома си.

Последната публична поява на Джуна бе през пролетта на 2014 г, когато в в ефира на местен телевизионен канал, заяви че пророчествата, направени от Нострадамус и от петричката пророчица Ванга за наближаващата Трета Световна война след разгарянето на конфликта в Украйна, са напълно достоверни. Джуна направи и смразяващото предсказание, че нищо добро не чака човечеството занапред.

Евгения Ювашевна е дъщеря на кубанска казачка и ирански емигрант и е родена на 22 юли 1949 година в село Уремия, Краснодарски район. Завършила е Ростовския медицински институт и започнала работа в Тбилиси, където се запознава с бившия си съпруг – Виктор Давиташвили. Тогава той бил референт на самия Шеварнадзе. По това време Евгения вече се ползвала със славата на човек, който лекува, докосвайки с ръце. Скоро за нейните невероятни способности научил елитът на Грузия. А малко по-късно и хората от Кремъл, които заповядали невероятната лечителка да се доведе незабавно в Москва. От 1980 година Евгения вече е Джуна и нейни пациенти са много от най-прочутите хора на света.

Освен партийните соцвеличия, сред които генералният секретар на ЦК на КПСС Леонид Брежнев, при прочутата жена са се допитвали за съвети и кинолегендите Робърт де Ниро и Марчело Мастрояни, режисьорите Андрей Тарковски и Федерико Фелини.

Факти от живота на най-известната жена в света

ДЖУНА Е ТАКАВА, КАКВАТО Е

Новата книга на известния руски политик Алексей Митрофанов “Зад завесите на Кремъл” излезе преди време на руския пазар и разбуни духовете. Част от страниците в книгата са посветени на странностите на Джуна и авторът пише за нея: Джуна е такава, каквато е…

ДРАМАТА НА УЛИЦА “ТВЕРСКА”
За тази случка се разказват легенди, намерила е място и в книгата на Митрофанов. Става въпрос за едно гостуване на Джуна през 1988 година в дома на изкачилата се вече на върха на славата Алла Пугачова.  Когато приятели решили да заведат грузинката в дома на певицата, тя вече знаела, че ще се случи нещо лошо, и дълго се съпротивлявала на поканата.
Накрая не устояла и тръгнала. Домът на певицата бил пълен с известни певци и певици и Джуна се оказала там като почетен гост. Домакинята я поканила да пийне с гостите, но Джуна отказала. Не може така, разкрещяла се Алла, тук откази не се приемат. Тук аз съм стопанката – пий! Джуна се дръпнала настрани, но домакинята не се отказала от намерението си да налее чаша водка в устата на гостенката. Джуна се ядосала и предупредила: Алла, не се заяждай с мен. Дойдох при теб, защото приятелите ти настояха. Сега ме остави!…Домакинята обаче, явно на градус, започнала да крещи. Джуна станала, взела от масата един тежък пепелник и го запратила в лицето на домакинята. Рукнала кръв, Алла паднала на земята. Джуна наела такси и се върнала вкъщи. Казала на близките си: Ударът беше страхотен, проверете дали е жива. Разбира се, Пугачова е жива, но се налага в болница да зашият раните по лицето й.
Има много хора със силно биополе, твърди Джуна, но не всички умеят да го използват както трябва. Ако човек с такова биополе лекува болен от рак, може да ускори развитието на туморните клетки, вместо да го спре. Според мен, твърди известната лечителка, всеки екстрасенс трябва да работи с лекар, който да разчита епикризата на болния. Но най-добре е човек да си въздейства сам със собственото си биополе. Аз имам такъв уред и такава схема за лечение. Уредът се налага на определени места по тази схема и човек сам си влияе. Разбира се, всичко зависи от заболяването. При нервни заболявания в повечето случаи действам чрез хипнотичен сън и внушение.

В края на 70-те години при Джуна идват група български политици, водени от Тодор Живков.  Не става въпрос за лечение, а за желанието на Брежнев да покаже на българските си братя чудото на Русия. Джуна ги разпитва за българската пророчица Ванга, за която знае много неща. Но гостите й са пестеливи на думи. Никой не бърза да се включи в разговора за Ванга, защото знаят какво е отношението на Първия към пророчицата. Но Джуна надълго и нашироко им обяснява какъв феномен имаме в България и че едва ли ще се повтори някога в света.
Възможно е този разговор да е дал отражение в главата на Първия, защото след връщането си от Москва той коренно променя отношението си към нашенската Касандра.

НАГРАДИТЕ НА ГРУЗИНКАТА

Едва ли има човек, който да е получавал повече награди от Джуна. Домът й е препълнен с отличия, награди и подаръци от признателни пациенти. Но има награди, които са й особено скъпи.

И те са:

• Орденът “Дружбата на народите”, връчен й през 1994 година от самия президент Елцин

• Асирийски религиозен орден на Международната академия на алтернативните науки “Богина БАО”.

• Чилийски орден от организацията “Здравеопазване за мир”

• “Златният лъв на Свети Марко”- италиански орден

• “За укрепването на мира” – световен медал на ООН

• Орденът на Кралските медици на Шри Ланка.

• Военният орден на рицарите на Малта “Свети Джон Иерусалимски”

• Златен орден от Комитета за защита на мира

• Най-високата награда на ЮНЕСКО и още 30 ордена и медала от различни държави по света.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4