Както само Витоша нюз предположи в събота – Блатер се оттегли сам

Сеп Блатер се оттегля официално от най-високия пост във футбола след корупционния скандал от миналата седмица!

Както само Витоша нюз предположи в свой редакционен анализ още в събота – 30.05., озаглавен “Началото на края на ерата Блатер във ФИФА” – Сеп Блатер ще бъде принуден и в крайна сметка ще се оттегли от президентското място във ФИФА. Предвиденото от нас обявление за оставката на Блатер стана факт само 3 дни по-късно – на 02.06, когато на специална пресконференция в Цюрих първо самият швейцарец обяви решението си, а то бе потвърдено после и от председателя на комисията по одит и спазване на правилата на ФИФА Доменико Скала. Чисто процедурните последствия от тези обявления са насрочването на извънреден конгрес на ФИФА в началото на 2016 г., както и очакваната с интерес кандидатпрезидентска битка – този път истинска.

Не закъсня реакцията и на един от най-големите критици на управлението на Сеп Блатер – президента на УЕФА Мишел Платини. Той заяви: “Оттеглянето на г-н Блатер е едно трудно, смело и добро решение.”

Очакват се интересни реакции в следващите дни, като не се съмнявайте, че отново Витоша нюз ще предава събитията за вас в реално време, а в някои случаи – и преди това.

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4