Престижен турнир за юноши стартира в петък

Silvi

От 29 май до 31 май в столицата ще се проведе 24-ият турнир за деца и юноши, носещ името на Никола Котков. От тази година проявата ще смени името си на „Никола Котков – Атанас Михайлов”. Идеята идва от бивш съотборници, приятели и фенове на футболните легенди. Мачовете ще се играят на базата в комплекс „Царско село”. Ще участват осем отбора от момчета, родени 1998 г. Те са разделени в две групи. В “А” са тимовете на Локомотив (Сф), ДИТ Спорт, Миньор (Перник) и София 2010. В група “Б” са ЦСКА, Славия, Септември и БМ Спорт.

VITOSHANEWS.COM е медиен партньор на турнира. В реално време ще можете да видите фишовете от мачовете и богат снимков материал, както и любопитни новини около терена.

 Първите срещи започват в петък (29 май) от 14,00 часа: Локомотив – Миньор и ЦСКА – Септември. Вторите срещи за деня са от 17,00 и са между ДИТ Спорт – София 2010 и Славия – БМ Спорт.

Регламентът предвижда да се играят по 2 полувремена с продължителност от 40 минути. Във втория ден на турнира срещите са съответно от 10,00 и 13,00. Финалите са в неделя. Спорът за третото място е от 10,00, а сблъсъкът за титлата започва от 12,30 часа. После ще се състои награждаването и закриването на турнира.

Турнирът “Никола Котков” е най-дълголетната проява за деца и юноши в България. Провеждаше се всяка година от 1981 до 2005 г. и беше със силно международно участие. Турнирът беше възроден през 2014 г.

Silvi 3

“Подновихме турнира през миналата година след 9-годишно прекъсване. Досега имаше постоянни финансови и организационни проблеми, които ни пречеха да подновим инициативата. Сега решихме, че е дошло времето да го направим. Логична беше смяната на названието, тъй като Начко и Котето са най-големите легенди на Локомотив. За съжаление, вече не са между нас. Смятам, че по този начин им отдаваме заслужена почит. В момента търсим усилено спонсори. Надявам се да откликнат възможно повече хора”, обясни Трайко Соколов – един от най-добрите футболисти в историята на Локо (Сф).

Silvi 5

Грозно впечатление направи отсъствието на пресконференцията днес на официални представители на Локомотив и на “Левски”. Явно в клубовете, където е играл Котето, цари пълно безхаберие и безразличие към знаковите имена в собствената история. От “Герена” са отказали участие със смешен аргумент. “Отказаха ни с мотива, че “нямало гаранции, че отборът им ще стане първи и затова нямало смисъл да се играе”, обясниха организаторите. Сериозно основание, нали?

Silvi 2

Над 150 водещи играчи от “А” група са участвали в турнира за млади таланти. Сред тях са Димитър Бербатов, Мартин Петров, Георги Пеев, Емил Гъргоров и много други.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4