Изненади по европейски

От поне 4 мача в европейските квалификации вони на “черно тото”
Между тях е и нашият резил срещу Малта

На куп изненади станахме свидетели в последния кръг от европейските квалификации. Една от сензациите даже беше и с българско участие. Ремито на нашите национали с Малта (1:1) е един от най-големите позори в историята на футбола ни. По това две мнения няма. Някой ше каже: “Играчите са бойкотирали треньора си Любо Пенев” или пък ще отсече: “Те просто толкова си могат”. ОК, както обича да се изразява самият селекционер, но ако не е така? Ако зад този срамен и странен резултат прозира дългата ръка на тотомафията? Какво правим тогава? Понеже не е само нашия резил в неделя насред “Васил Левски”, а по терените на Стария континент се изиграха и други съмнителни двубои, нека да говорим само с езика на фактите, пък вие си направете сами изводите. Хайде, българите се дънят срещу тотален аутсайдер, но пък точно Естония, Гърция и Молдова да се издънят в същия кръг…

Съмнителните мачове
БЪЛГАРИЯ – МАЛТА 1:1
МОЛДОВА – ЛИХТЕНЩАЙН 0:1
САН МАРИНО – ЕСТОНИЯ 0:0
ГЪРЦИЯ – ФАРЬОРСКИ ОСТРОВИ 0:1

Гърция – Фарьорски острови (0:1) – коефициенти 1.09, 4.86, 13.00.
Това беше може би най-голямата “бомба”. Коефициентът за гостите се колебаеше на нивата около 13.00 и повече. Залогът за домакините, определен от всезнаещите букмейкъри, дори не си струва да го коментираме. Островитяните от Скандинавия бяха записали цели 18 загуби в последните си 20 мача, като единственият им успех за периода беше срещу…Гибралтар. А ремито е извоювано срещу бойкия тим на Казахстан. Гърците пък трябваше на всяка цена да вземат трите точки срещу аутсайдера в групата, това беше абсолютно задължително. Вместо това – 0:1 насред “Караискакис” в Атина. Никому неизвестният Йон Едмундсон вкара единственото попадение в 61-ата минута. Това беше първа победа за Фарьорските острови от три години насам и едва 20-а от дебюта им през 1988-а. Срам за елините, сюрпризирали футбола през 2004 г., изкачвайки се на европейския Олимп. (Между другото и изненадващият триумф на тима, воден от Ото Рехагел, и до днес предизвиква много съмнения и въпроси – б.р.)

Молдова – Лихтенщайн (0:1) – коефициенти 1.18, 4.18, 8.90.
Домакините от бившата съветска република бяха поднесли само преди месец друга сензация – измъкнаха реми на гости на фаворита Русия (1:1). Всички очакваха срещу тима от държавата – джудже успехът им да бъде лесен като детска игра. Вместо това дойде позорно поражение с 0:1, а голмайсторът Бургмайер (74) записа името си в златните страници на славната история на лихтенщайнския футбол. Гостите трябваше да чакат за първата си победа цели 21 мача. Предишният им успех беше постигнат срещу друг “титан” във футбола – Андора, през август 2012 г. В последните си 7 срещи момчетата на австрийския треньор Рене Раурич бяха успяли да отбележат един-единствен гол, а бяха допуснали 21. Оделно от това Лихтенщайн не можеше да разчита и на двете си най-големи звезди – Марио Фрик (наказан, 117 мача и 16 гола) и вратарят Петер Йеле (108 мача).

Сан Марино – Естония (0:0) – коефициенти 13.00, 4.86, 1.09.
Нищо не предвещаваше и това, че Сан Марино – тим, имащ “славата” на най-слабият в Европа, ще направи героично реми срещу здравите естонци. “Ла Саренисима” се намираше в серия от 61 поредни поражения, 54 от които на “нула”. В същото време Естония изживяваше видим подем. Само няколко дни по-рано балтийците бяха ударили българския палач Норвегия с 1:0 насред Осло.

България – Малта (1:1) – коефициенти 1.11, 4.80, 11.00.Дори традицията говореше в полза на наша победа – от 11 сблъсъка с тима от Рицарския остров имахме 9 победи и 2 ремита (5 от 5 у дома, всичките с поне по три отбелязани гола). Малта уж беше в ужасна форма напоследък – шест поредни загуби, всичките на “нула”.

Простите сметки показват, че ако някой смелчак беше заложил на печелившите знаци от изброените мачове печалбата му щеше да бъде впечатляваща. Получава се фантастичният коефициент 2699.04!!!!При залог от скромните 10 лева например той щеше да спечели над 26 999 лв. Представете си, ако беше заложил примерно 1000 лв. Не е зле, нали?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4