Политиката за поверителност по отношение на престоя ви в сайта на VitoshaNews.com

Back to homepage

От 25 май 2018 г. влeзe в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

Политика за поверителност по отношение на престоя ви в сайта на Витоша Нюз (www.vitoshanews.com)

VitoshaNews не събира и не използва под никаква форма информация за никои елементи на хардуера и софтуера на вашия компютър: IP адрес, вид браузър, резолюция на монитора, часове на достъп до сайта и посетените уеб страници; наличието на такава информация може да има само информативна цел за нас от посещенията на всички потребители – отчитане на броя посещения, отчитане на най-посещавани страници в сайта и др.

Информацията, както и e-mail адресите, които оставяте в VitoshaNews.com при оставянето на коментари и при абонамент за RSS по е-мейл могат да се използват единствено във връзка с нормалното функциониране на VitoshaNews.com и не се предоставят на трети лица.

VitoshaNews.com си запазва правото по свое усмотрение да променя, добавя или премахва която и да е част от тази политика за поверителност изцяло или частично, по всяко време и без предварително предизвестие. Промените в тази политика за поверителност влизат в сила при публикуването им на Сайта. Ако вие продължите да използвате сайта след публикуване на промяна на тази политика за поверителност, това ще се счита за приемане на съответната промяна.

Както всички други сайтове и мобилни апликации, Ние имаме достъп до някои от Вашите лични данни (свързани с употребата на сайта). За гарантиране на правата Ви по GDPR, ние ви молим за Вашето информирано съгласие. Оператор на вашите лични данни за целите на нашите услуги е Витоша Медиа Груп ЕООД, ЕИК 203688155, с адрес гр. София, ул. Алабин 50 А, изписвано съкратено като “Витоша Нюз”, “Витоша Медиа Груп”, “www.vitoshanews.com”, “Ние”, “Нас”, “Сайта” или “Нашата” в Декларацията за поверителност

За да бъде полезна и актуална нашата платформа ние даваме възможност на нашите потребители да ни изпращат информация, която да публикуваме. Информацията се подава чрез попълване на контактна форма за изграждане на пост, кандидатстване за стаж / работа или отправяне на запитване. Когато ни изпращате информация или ни пишете през контактната форма, за да осъществим нашите Услуги ние можем да събираме следната информация за Вас:

  • Вашите имена
  • Адрес
  • Имейл адрес
  • Мобилен телефон
  • Профил във Facebook, Twitter, Skype

*Нашата дейност не е предназначена за деца под 16 години и не събираме съзнателно лични данни на лица под 16-годишна възраст. В случай, че узнаем, че лице под 16 години ни е предоставило лични данни, ще ги изтрием незабавно.

Срок на съхранение на личните Ви данни

Витоша Нюз съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от необходимостта на същите за целите, за които са предоставени.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от www.vitoshanews.com за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да отеглите съгласието си за обработка чрез изпращане на съобщение гласящо Вашето желание от имейла, с който сте пожелали да използваме Вашите лични данни.

Изискване на информация за лични данни

Вие имате право да изискате и получите от Витоша Нюз потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

Право на коригиране или попълване

Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас чрез отправяне на писмено искане до Витоша Нюз от имейла, с който сте пожелали да използваме Вашите лични данни.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

(1) Вие имате правото да поискате от Витоша Нюз изтриване на свързаните с Вас лични данни, а Витоша Нюз има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразявате срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Витоша Нюз;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Витоша Нюз не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете писмено искане, изпратено до Витоша Нюз от имейла, с който сте пожелали да използваме Вашите лични данни.

(4) Витоша Нюз не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на възражение

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Витоша Нюз, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

(1) Ако Витоша Нюз установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Витоша Нюз не е длъжен да Ви уведомява, ако:

  • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Други разпоредби

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bg , kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: https://www.cpdp.bg/

Последно обновена на 29/07/2018

Ако се нуждаете от повече информация относно нашата Политика за поверителност, можете да се свържете с нас по имейл info@vitoshanews.com

Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy)

Сайтът на Витоша Нюз използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквитки.

vitoshanews.com показва на страниците си реклами от трети лица. Някои от тези реклами могат да използват бисквитки (cookies) и да записват и четат информация на вашия браузър. Тази информация може да включва IP адрес, интернет доставчик, данни за браузъра, с който сте посетили сайта ни и др. За да предотвратите записването на бисквитки на вашия компютър, моля забранете записа на бисквитки, чрез промяна настройките на браузъра. Възможно е някои от рекламите от трети лица, публикувани в www.vitoshanews.com да използват информация (която не включва вашето име, адрес, имейл адрес или телефонен номер) относно посещенията ви на този и други уебсайтове с цел да показват реклами за стоки и услуги, които може да представляват интерес за вас. Ако искате да получите повече информация за тази практика и да научите с какъв избор разполагате, за да не се използват тези данни от съответните рекламни фирми, кликни тук – http://www.google.com/privacy_ads.html

Витоша Нюз – vitoshanews.com си запазва правото по свое усмотрение да променя, добавя или премахва която и да е част от тази политика за използване на бисквитки изцяло или частично, по всяко време и без предварително предизвестие. Промените в тази политика за използване на бисквитки влизат в сила при публикуването им на сайта www.vitoshanews.com. Ако вие продължите да използвате сайта след публикуване на промяна на тази политика за поверителност, това ще се счита за приемане на съответната промяна.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Видове бисквитки, които използваме:

Аналитични бисквитки

  • Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни.

Функционални бисквитки

  • Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни.

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.

Последно обновена на 29/07/2018

Ако се нуждаете от повече информация относно нашата Политика за използване на бисквитки или ако смятате, че каквато и да било информация за вас е невярна или неточна, моля да ни информирате възможно най-скоро на имейл info@vitoshanews.com 

Comments

  1. Elmer
    Elmer 5 юни, 2016, 03:14

    Its like you learn my mind! You appear to know so much approximately this, like you wrote
    the book in it or something. I think that you simply could do with a few p.c.

    to drive the message home a bit, but instead of that, that
    is excellent blog. A fantastic read. I will certainly be
    back.

  2. Wilburn
    Wilburn 5 юни, 2016, 05:13

    Nice blog here! Additionally your site lots up fast! What host are
    you the usage of? Can I get your associate link to your host?

    I want my web site loaded up as fast as yours lol

  3. felipavalles75.unblog.fr
    felipavalles75.unblog.fr 5 юни, 2016, 05:17

    Having background in both the apparel business and international travel, Dash
    chose to use his new company as a way to create education and help build
    up cultures through commerce. Amwholesaleclothing is a great wholesale place,
    to build a business with plus size clothing. “Other apparel manufactures simply expand the waistline to fit larger sizes, but they ignore the fact that our bodies are just made up differently,”
    states Hicks.

Only registered users can comment.