Помните ли ги? Те бяха кошмар за вратарите в България (СНИМКИ)

Помните ли ги? Те бяха кошмар за вратарите в България (СНИМКИ)

Големият нападател, голмайстор, легенда на Хебър (Пз) Кирил Василев преди разрастването на пандемията посети един от любимите си стадиони – “Локомотив” в кв. “Надежда”. Там бившият таран се видя със скъпи на сърцето му хора – изпълнителния директор на “червено-черните” Бойчо Величков и прочутия в близкото минало вратар Николай Донев, с когото пък бяха съотборници.

Киро игра за “железничарите” през сезон 1993 – 1994. Той дойде там от Локомотив (Горна Оряховица) и записа 11 мача и 2 гола под ръководството първо на старши треньора Ангел Колев, а после за кратко и при Петър Кирилов.

Василев беше щастлив сега да се срещне на стадиона и с Юли Петков – треньор в ДЮШ на Локото. После обиколката на Киро продължи и в други столични култови места. В бистро край Южния парк се засече с експрезидента и вратар на Левски Томас Лафчис. В сградата на Зоналния съвет на БФС пък Василев се видя за кратко със своя добър приятел Тодор Праматаров, който сега е секретар на Аматьорската футболна лига.

През последните вече над 2 десетилетия Кирил живее със семейството си в Барселона, където се занимава с охранителна дейност.

УТРЕ ЧЕТЕТЕ ГОЛЯМО ИНТЕРВЮ С КИРИЛ ВАСИЛЕВ!

Милен ДИМИТРОВ
снимки:
vitoshanews.com