Отчитане на дейност и сух PR. Зелен билет в деня, в който София се изнася

Отчитане на дейност и сух PR. Зелен билет в деня, в който София се изнася

И днес  – 20 декември 2019 г., нивата на финните прахови частици превишават 4 пъти допустимата стойност от 50 микрограма на кубичен метър в София. Седмици след многократното превишение на прахови и всякакви други частици във въздуха, от столична община най-накрая решиха да задействат една от заложените мерки срещу мръсния въздух и обявиха зелен билет в София за деня.

Чрез профила си във Фейсбук кметът на столицата Йорданка Фандъкова призова всички, които имат възможност, да оставят личните си автомобили.

Безмисленото в случая е, че това се прави в петъчен ден – когато хората традиционно напускат столицата за уикенда, а днешният петък – и заради предстоящите Коледни празници.
Безмислено е вече и като мярка, тъй като това е едва третия път за последните три години, когато се въвежда този зелен билет – 1 лв. за цялата градска мрежа.
Безмислено е и самото обявяване – в самия ден рано сутринта, когато всеки нормален човек вече си е планирал придвижването в града и едва ли проверява фейсбука на градоначалничката, за да види “добрата вест”.
Безмислено е, защото така или иначе 70%-80% от ползващите градския транспорт притежават абонаментни предплатени карти и това намаление тях по никакъв начин не ги стимулира.
Безмислено е и защото основните причинители за замърсяването и проблеми остават, но няма да пишем за избори и за икономически интереси.

Разбира се, от утре ще започне гръмкото отчитане на нормализиране на въздуха в София и празничните лампички ще заблестят някак си по-успокояващо или поне … ще се виждат.

Categories: Столица