Спортна Благотворителна лига стартира с първите турнири

Проведе се Първи кръг от турнирите по футбол, тенис на корт и тенис на маса – част от Спортна Благотворителна Лига на Фуутура 2019-2020. На 26 май, неделя, в рамките на целия ден, Сдружение Фуутура събра младежи и хора в активна възраст с идеята да спортуват и да бъдат информирани за по-здравословен начин на живот и различни каузи.

Всичките спортни комплекси се намират в Студентски град – за да подпомогнем участието и на основната ни целева група – младежи и студенти. Продължаваме на 9 и 23 юни – повече информация и Програма на следващите състезания в сайта на Фуутура – http://footura.com/index.php/2019/05/27/sportna-blagotvoritelna-liga-startira-s-pyrvite-turniri/

Заниманията по футбол, тенис и тенис на маса ще се водят от квалифицирани спортни инструктори, ще са отворени за хора от всяка възраст и ще се провеждат в Студентски град – на комплекс Бароко спорт и в Клуб 88 тенис на маса (зад Фантастико). Дейностите се осъществяват по проект на Сдружение Фуутура “Спортна Благотворителна лига” с финансовата подкрепа на VIVACOM Fund. По време на заниманията участниците ще бъдат информирани за различни личностни и обществено-значими каузи, както и за начините за подкрепа към тях, като така ще се насърчават качества като дарителство, обществена ангажираност и солидарност – наред с традиционните за повечето спортове етика, морал, стремеж за усъвършенстване и развитие,възможност за социални контакти, приобщаване и нови приятелства и др.