Центърът на София заплашен от екокатастрофа (СНИМКИ)

Центърът на София заплашен от екокатастрофа (СНИМКИ)

Цял квартал в идеалния център на София е заплашен от екокатастрофа! За това алармираха жители на района около Военна академия “Г.С. Раковски”. Кофите на улиците от Орлов мост до военното училище буквално преливат от боклуци…Гражданите са принудени да оставят пликовете с отпадъци до контейнерите за смет, защото просто няма къде на друго място.

“Положението е катастрофално. Поне от седмица боклукцийските камиони не са минавали. Направо нямам думи. Смрад, мърсотия…Опасността да се разпространят и зарази е огромна”, оплака се на редакционния телефон на “Витоша нюз” г-н Петър Секулинов.

Проверката на екипа ни на място показа, че картинката е доста грозна.

“Не съм учудена,че това се случи отново. Периодично ставаме свидетели на нещо като екокатастрофа в нашия квартал. Тревожно е, че се превръща вече в тенденция. Крайно време е оторизираните органи и общината да вземат спешни мерки. Това повече не може да се търпи. Само ще ви кажа, че точно по време на новогодишните празници се създаде един своеобразен пик на боклуците, преливащи от кофите. Следващият “мръсен” период беше в края на януари 2019 г. В продължение на седмици контейнерите нямаше кой да ги опразни. Омръзна ни. Да отнемат концесията на фирмите, щом не се справят с извозването на боклука. Срамно е това положение”, коментира г-жа Ани Иванова, която живее на ул. “Мизия”.