Социален цирк за „Надежда“ (СНИМКИ)

Социален цирк за „Надежда“ (СНИМКИ)

„Радвам се, че район „Надежда“ отново партнира в реализацията на проект „Социален цирк за Надежда“. Това е чудесна възможност за социализация и изграждане на нови умения в деца от различни групи“, каза заместник-кметът на района Анелия Георгиева по време на публичното представяне на проекта.

Тя допълни, че с участието на деца от 101 СУ „Бачо Киро“ тази година, проектът ще постигне мисията си да бъде социално ангажиран и да бъде свободна точка за изразяване на младежките емоции и умения.

Над 50 деца от Центровете за настаняване в район „Надежда“ се включиха в жонглиране, юнисайкъл и акробатични номера. Автор на програмата е световният шампион по юнисайкъл Галина Рийом-Ройбек, която сподели, че мечтае за постоянен Център за социален цирк в столицата.

Сред гостите бяха още г-жа Ирина Йорданова – директор на програма „Европа“ съм Столична община, Никола Мобек – аташе за социално сътрудничество във Френския институт, Весела Иванова – директор на 101 СУ „Бачо Киро“ и негово превъзходителство Сорен Якобсон – посланик на Дания и патрон на събитието.

В речта си той сподели ползите и доказаните резултати за подобряване на когнитивните и комуникативни умения на участниците: „Социалният цирк е това, от което имаме нужда всички, най-вече застрашените от социално изключване групи, които трябва да се борят за достоен и пълноценен живот.“