Шеф от 2 РУП проведе среща с ученици от „Надежда“

Шеф от 2 РУП проведе среща с ученици от „Надежда“

По покана на кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов се проведе среща на комисар Пламен Петров, заместник-началник на 2 РУП, на тема „Превенция на употребата на наркотични вещества“, с ученици от 54 СУ „Св. Иван Рилски“.

„Наркотиците променят живота за миг, няма връщане назад“, предупреди младежите комисар Петров. Той им разказа интересни и реални истории от дългогодишния си опит като полицай в сектор противодействие на престъпления, извършени от престъпни структури и свързани с наркотични вещества.

Носителят на отличието „Полицай на годината“ 2011  – комисар Петров, разказа възможните вреди върху човешката физика и психика при употреба на различни видове наркотични вещества. Специален обучителен куфар съпътстваше интересните разкази на госта.

Той обърна внимание, че спортът и приятелските срещи са един чудесен начин за противодействие на вредното влияние на наркотиците. „Зависимостите са реална заплаха и трябва да знаем всичко за възможните реакции при среща с тях“, допълни комисарят.

„Поздравявам комисар Петров за личната ангажираност по тази важна за обществото ни тема, както и завладяващият разказ от първо лице и умението му да печели вниманието на младежката аудитория.

Важно е да говорим с младежите за вредата от наркотичните вещества, затова продължаваме с тези полезни срещи и в други училища в район „Надежда“, подчерта инж. Димов.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoshan/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4