„Цариградско шосе“ блокирано от протест и днес (ВИДЕО)

„Цариградско шосе“ блокирано от протест и днес (ВИДЕО)

Движението по булевард „Цариградско шосе“ в района на „Горубляне“ бе спряно днес следобед заради протест на хората в столичния квартал, предаде БНР.

Протестиращите пробиха кордона от полицаи и блокираха кръстовището на булевард „Цариградско шосе“ с ул. „Павел Красов“ и „Димитър Пешев“.

От пътната полиция отбиват движението на излизащите от София от връзката с квартала, а на влизащите в столицата от светофара при дворецът „Врана“.

За пореден път жителите на квартала възразяват срещу решенията на столичната община да отделят терени за зелени площи и да не дава обезщетения за тях. Недоволството на местните е продиктувано от това, че 23 години плащат данъци за терените си, които обаче не могат да използват, а сега Столичната община е решила върху тях да разположи нов парк в „Младост“ – „Източен“.

Организаторите на протеста не се ангажират с конкретен час кога точно движението по „Цариградско шосе“ ще бъде възстановено.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoshan/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4