Млади „стари“ момчета от Левски взривиха „Лимончето“ (СНИМКИ)

Млади „стари“ момчета от Левски взривиха „Лимончето“ (СНИМКИ)

Славни ветерани на Левски отбелязаха по традиционен начин края на годината. Сбирката на младите „стари“ момчета се проведе отново в култовата кръчма „Лимончето“ в столичния квартал „Бояна“.

Близо 40 бивши футболисти на Левски от наборите 1960, 1961, 1962 и 1963 г. дойдоха да уважат своя треньо и учител Янко Кирилов и останалите специалисти, с които са работили в школите на „Герена“ и „Раковски“.

Лично легендата на българския футбол и ЦСКА Димитър Якимов дойде да уважи празника. Митата е поставян заслужено на пиедестал дори и от най-отявлените „сини“ фенове. Винаги се е проявял като джентълмен и спорстмен на терена и в живота. Именно затова голямата фигура беше един от най-канените за снимки от присъстващите на банкета, заедно със своите приятели Янко Кирилов и Сашо Костов.

 

 

„От 4-5 години се събираме все на това прекрасно място – „Лимончето“, за да се видим старите момчета, повечето сме съотборници от школата на Левски, набори 1961, 1962 и 1963. Идват и наши по-големи приятели от предишните поколения. Ние никога не забравяме откъде сме тръгнали. Някои от нас станаха големи футболисти, други нямахме този късмет, но усетихме магията на играта. Футболът ни е дал много, направил ни е хора, както се казва. Огромна заслуга за това има и нашият треньор – бате Янко Кирилов. Винаги ще му бъдем благодарни, коментира Димитриос Христакудис, който е един от главните организатори на тези празнични събирания. – Целта на тези наши сбирки е да се видим, да си спомним хубавите моменти, да се посмеем и повеселим заедно. Много съм щастлив, когато виждам всичките тези мои приятели. Да са живи и здрави!“

На купона сред главните действащи лица бяха прочути играчи от близкото и по-далечното минало като Сашо Костов, Янко Кирилов, Петър Петров, Краси Коев, Валери Греков, Георги Тодоров, Краси Чавдаров, Руслан Вуцов, Ангел Славков, Николай Зайков, близнаците Яни и Христо Присадникови, Вальо Костов, Емо Борисов, Георги Богданов, Васил Бекрийски, Захари Василев, Илия Илиев и др.

Специален гост пък беше легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Якимов.
В началото на празника приветствие към ветераните в свой стил поднесе Димитър Туджаров – Шкумбата.

Купонът продължи до късните часове на нощта, а марковите напитки и класните мезета отрупаха масите на „Лимона“. „Сините“ момчета се радваха на вина, уиски и узо от лимитирана серия „Само за приятели“. На всички бутилки имаше етикети с надпис „Левски – Спартак“ и надслов „Никога не забравяй откъде си тръгнал ти“.

С уникални певчески талант блеснаха Ангел Славков, Дими Христакудис, Вальо Греков и Ники Добрев, които засенчиха с изпълненията си дори фолклегендите Мирослав Илич, Шабан Шаулич и Сашо Роман.

Милен ДИМИТРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoshan/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4