Новак в Трета лига с трансферен удар! Подготвя оферта за…

Новак в Трета лига с трансферен удар! Подготвя оферта за…

Ръководството на Надежда (Доброславци) подготвя истинска трансферна бомба през зимата! Тимът от Югозападната Трета лига ще отправи оферта към бившия български национал Благой Георгиев.

Благо Джизъса в момента се подвизава в Къщата на „Биг Брадър“, след като се раздели с професионалния футбол. Юношата на Славия още не е прекратил официално кариерата си.

Георгиев беше считан навремето за един от най-големите ни таланти. В националния тим ексцентричният техничар записа 50 мача и 5 гола. Визитката му е респектираща: той игра в Славия (172 мача, 46 гола), испанския Алавес (10 мача), сръбския Цървена звезда (20 мача, 2 гола), немския Дуисбург (31 мача, 2 гола), руските Терек Грозни (105 мача, 7 гола), Амкар Перм (36 мача, 3 гола), Рубин Казан (37 мача, 1 гол) и Оренбург (30 мача, 7 гола). Общо: 441 мача и 68 гола в професионалната кариера записа Благо.

От известно време насам обаче той се е отдал само на удоволствия.
Босовете на тима от Доброславци планират солидна зимна селекция. Надежда завърши есенния полусезон на 16-о място с актив от 14 точки и е сероизно застрашен от изпадане. С по-малко в класирането са само другите новаци в групата – Спортист (Своге) – 11, и Велбъжд (Кюстендил) – 3.

“Разбира се, че Благой е добре дошъл при нас. Ще ни помогне много в битката за спасение от изпадане. Дори и да има високи финансови претенции това не ни притеснява. Ще осигурим пари за заплатата му. Все пак той е истинска легенда, доказан професионалист и суперфутболист. Неговата нова любов Златка Райков пък ще я назначим за директор на пресслужбата. Тя е хубаво и интелигентно момиче, комуникативно, умно, коментира босът на Надежда (Доброславци) Светослав Цончев. – Чакаме само Георгиев да излезе от къщата на “Биг Брадър”, за да говорим с него. Съвсем сериозно планираме да го поканим. Друг е въпросът все пак дали той ще приеме. Надявам се Благо да играе през пролетта за нас.”

Любопитно е, че треньор на съседното до Доброславци село Мрамор е бивш съотборник и добър приятел на Георгиев, а именно Стефан Костадинов. Двамата играха заедно в Славия и младежкия национален тим.

Тодор МИЛАНОВ

About Author