Радвайте се домакини! Скоро роботи ще вършат вашата работа

Радвайте се домакини! Скоро роботи ще вършат вашата работа

Симулатори учат роботи как да извършват домакинските задължения като разбиват процесите на малки стъпки. Те създадоха и концепция за виртуален дом – в него домакинската работа ще бъде извършвана благодарение на изкуствения интелект, а роботът може да бъде научен да изпълнява задачите, гледайки видео с нужното действие.

В лабораторията по компютърни науки и изкуствен интелект в Масачузетс опитват, използвайки вдъхновение от героите на играта SIMS, да научат роботите да извършат всяко задължение на малки стъпки, пише Би Би Си. Например приготвянето на кафе ще започва с отваряне на шкафа и взимане на чаша, като ще е възможно разпознаване на препятствие и продължаването на процеса около него или въпреки него.  Виртуалните помощници ще са обучени на над 3 000 задачи, но учените от сферата за изкуствения интелект искат роботите да бъдат програмирани така, че да работят заедно с хората.

 „Понеже знаем стъпките, които извършва човек при дадено действие, роботът и човек ще се сработват. През „свободното си време“ роботите дори ще могат да застават в нормална седнала позиция“, твърдят учените.

Categories: Живот

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoshan/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4