Събират стари гуми в „Красна поляна“ и „Надежда“

Събират стари гуми в „Красна поляна“ и „Надежда“

Продължава акцията по събиране на стари гуми от домакинствата на 19 и 20 януари в районите  „Красна поляна“ и „Надежда“.

От 9.00 ч.  до 17.00 ч.  в  двата района се организира събиране на стари гуми в продължение на инициативата на Столична община и Столичен инспекторат.

Адресите на временните стационарни пунктове в район „Красна поляна“ са:

1. Пункт на ъгъла на бул. „Вардар“ с бул. „Ал. Стамболийски“

2. Пункт на ул. „Освобождение“ № 25 – паркинга югозападно от районната администрация на „Красна поляна“. За предаването на по-голям брой гуми гражданите могат да подадат заявка с  точен адрес на телефон : 0882 27 12 11.

Адресът на временния стационарен пункт в район „Надежда“ е:

1. ж.к. „Триъгълника“, ул. „Шибой“ – до парк „Горска култура“. За по-голям брой гуми гражданите могат да подадат заявка с точен адрес на телефон: 0882 27 12 13.

Това е четвъртата поредна инициатива на Столичния инспекторат, която е част от мерките за Подобряване качеството на атмосферния въздух в София и е насочена към намаляване на изхвърлянето на стари гуми до кофите за смет и минимизиране на възможността да бъдат изгаряни за отопление. В рамките на предходните две акции, проведени в районите „Младост“ и „Овча купел“, бяха събрани близо 3000 гуми. На адресите, на които има разкрити временни стационарни пунктове, старите си гуми могат да предават всички желаещи, независимо от района по местоживеене. В рамките на предходните акции са събрани 3400 гуми, като само през последния уикенд в район „Люлин“ и „Връбница“ бяха събрани 800.

Categories: Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoshan/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4