Добри новини за Цвети, успешна операция на гръбнака

Добри новини за Цвети, успешна операция на гръбнака

Четири часа бе оперирана гимнастичката Цветелина Стоянова. Лекарите от „Пирогов“ са информирали близките на 21-годишната спортистка, че интервенцията на гръбнака е успешна. На мястото на отстранени части от гръбнака, които са отчупени, са поставени специални планки. На по-късен етап ще трябва да има и интервенция на шиен прешлен, което в случая не е сериозен проблем. Припомняме, че грацията скочи преди 9 дни от шестия етаж на блока на баба си в столичния комплекс „Надежда“.

Цвети продължава да бъде обдишвана, т.е. не диша сама, но всички се надяват да преодолее и това и да започне да диша самостоятелно. Имаше вариант да пробият трахеята й, но засега не е прибегнато до тази интервенция. Още преди няколко дни написахме, че основният проблем остава с белия дроб. Трябва по-продължително време, за да се възстанови.

Преди дни пък от семейството на Стоянова направили курбан за нейното здраве, добавя Телеграф. Баба Цеца, на която е кръстена и при която живее гимнастичката, е омесила питка и всички са се помолили за оздравяването й.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Categories: Спорт

About Author