Дядо Люпко тропна по масата, иска футболисти!

Дядо Люпко тропна по масата, иска футболисти!

Старши треньорът на Левски Люпко Петрович направи доста скандално изявление след първата тренировка на “сините” за новия сезон. Сърбинът призна, че не разполага с достатъчно качествени футболисти.

„На първата тренировка липсваха седем футболисти. Нар, Бабатунде, Христов, Александров, Де Нойер, Лукин, Йоргачевич. Перуанецът се обади, че няма виза. Лукин е контузен, не мога да разбера как професионален футболист няма да обяви на клуба си и на треньора, че е контузен. Началото е тежко. Нямаме достатъчно качествени играчи. Имаме млади играчи, но те са млади, докато станат ще им трябва време. Ще се опитаме да направим добри резултати в Европа.

Нужни са ни всякакви нови попълнения. По отношение организацията в клуба всичко е нормално. Имаме обещания за трансфери. Изненада е за мен оставката на Гонзо, който ме покани в Левски. Разбирам го, Левски дълго време не е направил нищо особено. Левски нямаше такива пари, каквито има например Лудогорец. Нормално е Лудогорец да е с предимство. Левски нямаше пари, но преживя този период. Сега имаме, но той си отиде. Изненада е за мен, защото той е храбър човек.

Контузията на Лукин е сериозна, може би ще отсъства около 3-6 месеца. Бурабия си е счупил пръста, бил е някъде на планина и карал колело. Нар и Бабатунде идват утре. Христов и Александров са национали. На Менголо не разчитам. Йоргачевич може би в петък ще дойде. Ще се съберем до неделя и ще направим добър тим. Бедоя подписа с Аполон (Лимасол). Близнаците – единият Ради си отива, Боби би трябвало да остане. Ще каже на Ники Илиев (шеф на УС на клуба – б.р.)какво е решението му. По този начин никога не съм правил селекция. Гледам по дискове, по телевизия. Винаги съм гледал по мачове и така съм правел селекцията. На 80% имаме сигурност, че са качествени футболисти.“

Левски започна подготовка с двама нови футболисти. Това са Димитър Пиргов (Славия) и Иво Малинов. Вторият обаче почти сигурно мяма да остане на “Герена”.

Третото ново попълнение на “сините” – Хеан Деса се очаква да пристигне до края на седмицата.

Голяма част от чужденците пропуснаха първата тренировка, тъй като са пуснати в по-дълга почивка. Става дума за новото попълнение Хеан Деса, както и Максимилиан Карнер, Джереми де Ноойер, Джъстин Менголо, Бабатунде Адениджи, Франсис Нар, Боян Йоргачевич и Сърджан Лукин. Румънецът се появи на “Герена”, но не тренира. Оказа се, че централният бранител е получил контузия в мача с Берое (1:2) в последния кръг на миналото първенство. Той е увредил коляното си и ще се възстановява между 3-6 месеца.

Румънецът е скрил за проблема с надеждата, че не е нещо сериозно. Едва при старта на подготовката от щаба на “сините” разбрали за състоянието му. Старши треньорът Люпко Петрович останал бесен от отношението на Лукин.

Ето и 20-те футболисти, които се включиха в заниманието:

Вратари: Димитър Шейтанов и Николай Кръстев

Защитници: Галин Ташев, Веселин Минев, Димитър Пиргов (дошъл в Славия), Иво Малинов (на проби), Деян Иванов, Мики Орачев, Сашо Александров

Полузащитници:
Борислав Цонев, Георги Костадинов, Ивайло Найденов, Алекс Боримиров, Георги Янев, Мигел Бедоя, Роман Прохазка

Нападатели: Станислав Иванов, Божидар Краев, Илия Димитров и Атанас Кабов.
Снимка: LAP.bg

Categories: Футбол

About Author