Сестра на протестър влезе в СЕМ

Сестра на протестър влезе в СЕМ

Бивша водеща на светско предаване по Канал 2001 и сценаристка са новите попълнения в СЕМ. Днес парламентът одобри кандидатурите на Розита Михайлова и София Владимирова. Двете ще заемат освободените места на подалия оставка Георги Лозанов и Анна Хаджиева. И двете са блондинки.

Номинирани бяха шестима кандидати: Иво Драганов, Васил Чобанов, Кин Стоянов, Любомир Халачев, София Владимирова и Розита Михайлова. След попълването на парламентарната квота в регулатора ще влезе и Бетина Жотева, за която президентът Росен Плевнелиев издаде указ преди почти година.

Розита Михайлова е сестра на протестъра Теодор Михайлов и съпруга на актьора Димитър Еленов. Тя е бивша водеща на светското предаване „Звездите спят, ние не” по Канал 2001. Досега Михайлова работеше като PR на Националната компания “Железопътна инфраструктура”.

Другата кандидатка – София Владимирова вече има опит в СЕМ. Тя влезе в Съвета през 2010 г. заедно с Гого Лозанов. София бе и в PR-екипа на бившия външен министър Румяна Желева.

Преди това Владимирова е работела като репортер и сценарист в екип “Гости” към предаването “Сблъсък”, продуцирано от Иван и Андрей. Завършила е специалност “журналистика”. Работила е като репортер в програма “Христо Ботев” на БНР и като стажант-репортер във в. “Новинар”./БЛИЦ

На снимката: Розита Михайлова

About Author