Тодора ли полегна или добрата стара Славия?

Тодора ли полегна или добрата стара Славия?

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов много обича да хвърля кал по другите. Да говори за полегнали Тодори във Варна и в Стара Загора. Само, че снощи неговите собствени фенове видяха някой полегнал на “Овча Купел” и това определено не беше Тодора.

Беше Славия. Добрата стара Славия. Толкова добра, че май даде едни три точки на Пирин, за да избегнат бараж “орлетата”. А гарнирано с един обрат и един солиден коефициент – безценно.

Естествено, точно в този момент и за този мач Венцеслав Стефанов не бе на трибуните. “В Русия съм, в Русия съм..”, каза босът на “белите” пред БЛИЦ СПОРТ. Удобно, може би.

Разбира се, ние няма как да твърдим със сигурност дали Славия полегна. Можем само да гадаем и да съдим по това, което виждаме. Можем да съдим по феновете, които викаха “Ку*ви сте” и “Горчиво” по адрес на любимия си отбор. Глупави хора, нали г-н Стефанов? Не разбират от футбол.

Но нито ние, нито те имаме доказателства. Тях трябва да ги разглежда една комисия, водена от един генерал. Само, че тази комисия за толкова години нищо не е свършила. Не, простете, свърши нещо – извади от футбола Стивън Петков, почти съсипа кариерата му, а накрая го обяви за невинен. Но това е друга тема. Тази комисия и сега няма да се сезира, тази комисия и сега няма да разследва нищо.

Снощи Венцеслав Стефанов не бе словоохотлив. Нямаше ги любимите му лафове, нямаше нищо за полегналата Тодора, за Очко-бибочко. Не беше онзи духовит президент на Славия. Защо ли?

Понеже Стефанов каза, че не е гледал мача, нямаше как да го питаме за поведението на защитата през второто полувреме, за поведението на Георги Петков, за най-лесните два гола в кариерата на Мартин Тошев. Не успяваме да питаме и треньора на Пирин Наджи Шенсой защо вместо за мача, говори за това колко много уважава президента на Славия. Косоварят дори не чете вестници и сайтове, ако там няма изказване на Стефанов. Любов ли бе да го опишеш…

Г-н Венцеслав Стефанов, най-учтиво молим да изгледате запис от мача на вашия отбор с Пирин и най-вече второто полувреме. И след това, ако може, да коментирате полегна ли “бялата” Тодора? Или просто всички, които гледахме мача, сме “глупави хора, които не разбират от футбол”?

Г-н генерал, ръководещ комисията по феърплей, молим и вас за същото.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

About Author