Израелец отказа да води България

Сагата около националния треньор по баскетбол се оказа доста по-дълга, неприятна и дори скандална. И завърши с мощен удар по и без това бледото лице на родния баскетбол. По последна информация, идваща от Израел, Шарон Друкер няма да води България. Поне това той казва в интервю пред местното издание One.co.il. Допреди няколко дни се смяташе, че Друкер е сигурен и е постигнал договорка с президента на федерацията Георги Глушков.

“Поради лични причини реших да откажа офертата да бъда треньор на националния отбор на България това лято”, каза Друкер.

“Това е нещо престижно за мен и оценявам предложението, което дойде към мен от президента на БФБ Георги Глушков, който дори идва в Израел и се видя с мен. За съжаление обаче на този етап нещата няма да се получат, но се надявам пътищата ни да се пресекат в бъдеще” коментира още израелецът.

Така федерацията остава в небрано лозе. Преди около месец Управителният съвет гласува с пълно единодушие доверие на Друкер. Идеята на Глушков бе бъдещият треньор да е избран с мнозинство, да бъде добър чужденец, за да може да повиши нивото и да опита да класира тима ни на Евробаскет 2017. Конкурент на израелеца при избора беше Любомир Минчев. Какво ще се случи от тук нататък остава пълна загадка. Едно е ясно, федерацията се издъни сериозно.

“Не ме изненадва развоят на събитията. Неприятно е, но вижте, нека си признаем, че баскетболът ни отдавна не е на това ниво, на което беше. Мога да ви кажа, че израелецът постъпи крайно некоректно с нас. Първоначално беше съгласен на нашите условия. Каза, че всичко е ОК. Затова ние от Управителния съвет го избрахме. Нали не си мислите, че ако нямаше съгласие от Друкер, ние ще гласуваме за него. След това Глушков ходи на среща в Израел, очаквахме да финализират нещата. Сега Друкер се отметна и ни постави в трудна ситуация. Не хвърляйте вината върху Глушков, защото първоначално той имаше “да” от израелеца и затова ние пристъпихме към избора му”, коментира Сашо Везенков.

На въпрос, какво следва от тук нататък и кой ще бъде избран за треньор, шефът в Лукойл Академик каза: “Сега не трябва да се избързва. Имаме известно време, за да намерим треньор.”

Припомняме, че България е в една група със Словения, Украйна и Косово в квалификациите за Евробаскет 2017.
/БЛИЦ СПОРТ

Categories: Спорт