Как българската преса отрази кончината на Трифон Иванов

Новината за трагичната кончина на великия Трифон Иванов логично беше №1 за българските вестници. Най-добре сякаш се представи „Меридиан мач“, който отдели 4 страници и един коментар на футболната легенда.
Вестникът излиза с чело „Сбогом, Туньо“ и огромна снимка в цял ръст на бившия национал. Той е облечен с болярски одежди.
„Смелото сърце спря да тупти“ и „Той бе синтез на ужаса“ са набиващите се на учи заглавия на вътрешните страници.

Доста по-бледо от очакванията се представя иначе като чели най-стойностният в последно време спортен вестник – „Тема спорт“. „Отиде си Туньо“ е челото на всекидневника. „ТС“ обаче отделя само две страници на Иванов. Заглавието на 2-3 стр. е „Легендарният №3 е вече на небето“.
„7 дни спорт“ също отделя само две страници на събитието. „България скърби за Железния защитник. Инфаркт покоси Трифон Иванов“ е челото, последвано от „Отиде си Железния Трифон Иванов“ на вътрешни страници.
В. „24 часа“ отделя доста по-голямо внимание на трагедията. „Втори инфаркт погуби Трифон Иванов“ и „Приятели и съиграчи: Голям мъж!“, четем по-назад в изданието. На 4-5 страница можем да видим и фолио с фоторепортаж от живота на големия футболист. Заглавието е „15 мига от живота на Трифон Иванов“.
Разочароващо се представя „Труд“, който се отчита само с откъс от интервю на добрия приятел на Туньо Владо Памуков. Изданието не пропуска и странно да се саморекламира с чело на първа страница, гласящо „Трифон за последно пред „Труд“: В Риск съм!“.
„Стандарт“ на първа страница излиза с чело „Сърцето предаде Железния Туньо“.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoshan/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4