Левски с бюджет от 6 440 273 лева

Ръководството на Левски обяви размера на бюджета на клуба след проведеното днес заседание на Управителния съвет.

Плановете са до края на сезона в „А“ група бюджетът на „сините“ да бъде в размер на 6 440 273 лева.

От тази сума 6 133 613 лева ще бъдат внесени от спонсорите на тима. Останалата част от бюджета ще бъде попълнена от продажба на билети и артикули.

Освен това Управителният съвет е взел решение да бъде вдигнат тавана за заплати с 50 000 лева. От „Герена“ разкриха, че зимната селекция е струвала на клуба един милион лева.

Единият от собствениците на клуба Николай Ангелов излезе по-рано и говори кратко пред медиите. На въпрос Левски иска ли извънреден конгрес в БФС, Ангелов отговори: “Да”. Кога ще бъде той – “Сложен въпрос. Необходимо е време в устава, но ще искаме категорично. Заявихме го вече и сега го повтаряме.”

На въпрос, Левски готов ли е с кандидатура, единият от босовете каза: “Все още не. Нямаме амбиции в това. По-скоро въпросът, който ние засегнахме, е конфликтът на интереси в Изпълкома. Не бива президентите да бъдат вътре. От там се пораждат много конфликти – с телевизионни права. А и трябва да тръгнем най-после нагоре.”

“Ако си спомняте, когато заговорихме за свикване на извънреден конгрес, искането ни бе да съберем собствениците и президентите на клубове. Една от идеите беше да постигнем нов стил, морал, да излезем от тези махленски неща. Ако сега отговоря по махленски стил на Венци Стефанов, например, утре няма да се чудим защо се чупят седалки, защо ни намаляват местата. Не искам да влизам в този стил, черен хайвер, бял хайвер…”, завърши Николай Ангелов.

Categories: Футбол