Венци Стефанов: Гонзо, от всяко дърво свирка не става

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов не се забави с отговора си на Георги Иванов, който го посъветва да остави футбола и да започне да участва в комедии. Босът на белите призова Гонзо да разкрие пред обществеността истинските собственици на клуба и посочи, че Левски иска да окупира БФС.

„Гонзо го уважавам като човек, но от всяко дърво свирка не става. Той беше добър футболист, но от него не става ръководител. Още повече пък оратор. Тези, които го бутат напред да говори, бъркат. Ако Гонзо е мъж да излезе и пред цялата футболна общественост да каже кои са истинските собственици на Левски. Ама не да се измъква, като каже тези, които са на хартия. Кажете ми как Иво Тонев, Николай Иванов и някакъв си адвокат (Александър Ангелов) могат да издържат отбор от ранга на Левски. Нека излязат и да кажат откъде намират парите за обезпечаването на клуба от „Герена“, заяви Стефанов пред sportal.bg.

„Целта на Левски е да окупира БФС. Затова непрекъснато искат някакви оставки. Това обаче никой няма да го позволи. Защото, ако се случи, футболът ни ще умре. Нека хората да преценят дали намеренията им са чисти. Ама не най-запалените левскари, а обикновените запалянковци. Онзи ден се държах по този начин с журналистите, защото, като изключим един от тях, всички останали бяха левскари. Въпросите им бяха провокативни. Затова не успяха да ми отговорят дали футболът ще изгуби от изваждането на Литекс. Каня ги на следващия мач на Славия и ако ми кажат кои са истинските собственици на Левски, пак ще говорим. Същото се отнася и за Гонзо. Мога да му обяснявам два дни и колко вреди е донесъл Левски на българския футбол и само ще седи и ще гледа. Нищо няма да може да ми каже. Ако нещо съм сбъркал, съм готов да се извиня. Но смятам, че съм прав. Ако от Левски не са минавали пред Руски паметник в София, ги съветвам да го направят. Там пише „НЕ НАМЪ“, което означава „Не на нас“, завърши Стефанов.

Categories: Футбол