Опипаха репортерка в пряк ефир (ВИДЕО)

Журналистка от белгийския телевизионен канал RTBF Есмералда Лабе се оказа сред 22-те жени, станали жертви на сексуални нападения в хода на карнавала в германския град Кьолн. При това олигофрените са нападнали репортерката без да се притесняват от включената телевизионна камера и всичко е станало в пряк ефир. На кадрите, разпространени от редица медии, се вижда как зад гърба на жената се появяват трима германски младежи. Няколко минути по-късно един от тях се приближава плътно до журналистката и почва да прави движения, симулиращи полов акт. След това до хулигана се приближава мъж, по всяка видимост грижещ се за сигурността на мероприятието, и отвежда настрани младежа.

Впрочем, по думите на Лабе, това, което камерата е записала, е едва малка част от случилото се с нея. „Тъкмо започвах репортажа за карнавала и някой ме целуна по шията. В същия ден обаче имаше много целувки, защото в Кьолн бе Денят на жената, затова не се притесних много”, разказва тя.

След това на жената се наложило да изслуша непознати как й предлагат „да се позабавляват” и други непристойни предложения. Кулминацията все пак станали действията на хулигана, който попадна в полезрението на камерата. „Прекият ефир едва бе приключил, когато до мен се приближиха същите трима, след това почувствах мъжки ръце върху гърдата си”, разказва Есмералда. По думите й, в този момент тя изгубила самообладание и настояла мъжете да я оставят намира.

Най-много журналистката е възмутена от това, че на пресконференцията, посветена на карнавала, началникът на местната полиция е заявил, че никакви сериозни произшествия не са били регистрирани. Сега Есмералда Лабе възнамерява да отиде в съда. „Работила съм в Афганистан и Северна Африка, но никога не ми се е случвало подобно нещо. Не мисля, че трябва да има някакви забранени зони или мерорпиятия за жените-журналисти. Имаме право да работим навсякъде, без да бъдем унижавани”, казва репортерката, цитирана от Daily Mail.

На 8 февруари ще се състои кулминацията на карнавала. За въпросния ден е планирало грандиозно шествие. Организаторите на събитието препоръчаха на хората да не участват в него, облечени в костюми на рицари, каубои и терористи.

Categories: Инфо, Политика

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoshan/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4