Желю Станков и Борислав Константинов взеха “Люпи и Мичмана”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев – „Люпи и Мичмана”. Призът за работата си през 2015 г. получи Жельо Станков от „Тема спорт“, а за цялостен принос бе отличен дългогодишният спортен журналист Борислав Константинов.

„Поздравления за наградите, които са морално признание на вашия труд“, обърна се към наградените министър Кралев. „Бих искал да благодаря и на всички спортни журналисти за начина, по който работим през последните 15 месеца, откакто заемам поста министър на младежта и спорта. Имало е критики, имало е остри въпроси, но никога не е имало злоупотреба или изопачаване на информация, отношението от страна на медиите към министерството е било изключително коректно“, заяви Красен Кралев.

Министърът подчерта и значимото място на журналистиката за популяризирането на спорта в България. „Вие правите връзката между спортните личности, спортните събития и феновете. Спортът обаче не е само медали. Той е и възпитание за децата и младите хора, което в последните години бяхме забравили. Колкото и малко да са успехите ни, те са изключително важни, за да откопчим децата от хватката на компютрите и да ги вкараме в спортните зали. А без ваша помощ това няма как да се случи. Без българските спортни журналисти, които да предават посланията на спортните ни личности на младото поколение много трудно ще успеем да се преборим за здравето на нацията. Сигурен съм, че ако се обединим около тази кауза и работим заедно за създаването на едно здраво поколение, успехите на българския спорт рано или късно ще дойдат“, завърши министър Кралев.