Красимир Каракачанов: Лютви стъпи не на руска, а на турска мина

Зам.-председателят на НС и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира последната изява на Лютви Местан пред „Фокус”.

„Мисля, че това стана ясно за всички. Въпреки че той говори за евроатлантически ценности и либерални идеи, от обяснението защо е бил изгонен от ДПС, става ясно всъщност накъде ще тръгне новата му партия, новата му политическа дейност”, коментира Каракачанов.

Той цитира думите на Местан „Без да искам настъпих руска мина” и посочи, че Местан всъщност е настъпил турска мина. „Той в парламента не чете антируска декларация, а чете протурска декларация, защитавайки Турция. Това всъщност е опит от негова страна да хвърли мост към десните политически формации, сред които Реформаторски блок, като се прави на голям либерал и евроатлантик”, заяви Красимир Каракачанов.

Според него гафът на Местан не е бил свързан с някакви велико либерални идеи. По думите му бившият председател на ДПС единствен в Европа е излязъл и защитил Турция, която е свалила абсолютно незаконно руски изтребител на територията на Сирия.

„Партията, която той създава, ще си сложи едни либерални одежди, ще продължи да говори за евроатлантически ценности, но в същото време ще бъде просто формация, която ще изпълнява от близко политиката на Анкара”, каза още съпредседателят на ПФ.
Той посочи, че на пресконференцията не е даден отговор на много въпроси, но по-важно е какво ще се случи оттук нататък.