Левски почна само с един нов

Футболистите на „Левски” излязоха за първа тренировка за 2016 година точно в 14:45 часа, с което стартира зимната им подготовка.

Играчите се наредиха на входа на тунела, а едва двайсетина фенове ги аплодираха. Пред  „сините” бе излято менче с вода за успешна година.

Старши треньорът Стойчо Стоев изведе на тренировка 19 от своите футболисти, сред които доста юноши на клуба. Във фитнеса се готвят Деян Иванов и Борислав Цонев. Част от чужденците в тима получиха по-дълга почивка. Владислав Мисяк пък се появи в съблекалнята, но не излезе да тренира със съотборниците си. На младото крило ще бъде търсен нов отбор.

Плътно до Стоев през цялото време е новият кондиционен специалист в “Левски” – Роко Перота, който преди време работеше в ЦСКА. Италианският специалист проведе почти цялата първа тренировка на “сините” за 2016 година.

Старши треньорът на “сините” Стойчо Стоев се спря за кратко пред журналистите. “В събота чакаме нов играч. Всичко е уговорено и го чакаме да пристигне, но винаги нещо може да се случи. Други двама също в събота ще кажат “да” или “не”. И евентуално другата седмица до сряда за още двама ще се знае. На лагера в Турция може би ще бъдем изградени като отбор”, каза Стоев.

“За нормален човек 1 милион са много пари, но не и за селекция. Стандартите във футбола са такива, че футболистите предпочитат да продължат кариерата си в тим от бивша съветска република, вместо в България. За първия желан от нас състезател ни поискаха 1,5 милиона, за втория – 2 милиона, и за третия се отказахме. Отборите им знаят, че са качествени и искат сериозни суми. Решихме да привличаме играчи до 24-25 години, защото мислим за бъдещето. Можех да взема 30-35 годишни, да и такива ще ни трябват, но трябва да мислим за бъдещето”, коментира треньорът на “Левски”.

“За съжаление на българския пазар няма чак толкова българи, които по моите виждания да са готови да свършат нужната работа на “Левски”, обясни Стойчо Стоев.

“Гаджев има сключен договор с Рубин (Казан) (б.р. – обърква се, тъй като става дума за Кубан Краснодар), който влиза в действие от 1 януари. Той и Белаид вече не са състезатели на “Левски”, каза треньорът на “сините”.

 

Футболистите на “сините”, които започнаха подготовка:
Максимилиан Карнер, Джереми де Нойер, Веслеин Минев, Йордан Милиев, Георги Костадинов, Денис Махмудов, Сашо Александров, Рома Прохазка, Божидар Краев, Радослав Цонев, Илия Димитров, Алекс Боримиров, Петър Иванов, Наско Кабов, Георги Янев, Галин Ташев, Александър Любенов, Николай Кръстев, Санти Н’Гом
Пламен СЛАВОВ/БЛИЦ

Categories: Футбол