Литекс продаде Попов в Турция

Капитанът на Литекс Страхил Попов беше продаден на Касъмпаша, съобщи сайтът на клуба от Истанбул. 25-годишният бранител е подписал договор за година и половина. В споразумението е включена и опция за продължаване на договора за още един сезон. Във визитката на Попов от турския клуб отбелязват, че от началото на сезона Попов е бил основна фигура в отбора на Литекс и капитан на тима, а за националния отбор на България има два мача.

Отбелязва се още, че Страхил Попов може да играе като дефанзивен полузащитник и дясно крило. Той става втори български играч в отбора на Касъмпаша в момента. Там играе и друг бивш футболист на Литекс Васил Божиков. След 17 кръга от Суперлигата Касъмпаша е на четвърто място в класирането, като изостава с 11 точки от лидера Бешикташ.

Вчера ловчанлии продадоха и голямата си звезда Данило Асприля в Ал Аин от ОАЕ. Ловешкият клуб прибира за двамата 5,5 милиона лева.

“Във финансовите параметри по договорите има и допълнителни клаузи за бонуси и процент при следваща продажба на  играчите. Ловешкият клуб се погрижи самите футболисти също да бъдат максимално доволни от личните си условия. Договорът на Страхил Попов е за две години и половина, през които той ще получи 1.6 милиона лева. Асприля ще бъде “позлатен” в клуба от ОАЕ със заплата от  4.2 милиона лева за три годишния си контракт”, съобщават от Литекс в официалния си сайт.

Асприля ще получава по 1,4 милиона лева на година в новия си клуб, което прави по около 115 хиляди лева на месец (около 55 хиляди евро). Страхил Попов ще прибира по близо 55 хиляди лева месечна заплата, което прави по около 22-23 хиляди евро.

„Върху трансферите на Страхил и Асприля се работи от няколко месеца. Те стигнаха своя таван у нас и беше време да направят стъпка напред в кариерата си. Благодарим им за всеотдайността през всичките тези години. Те бяха еталон за професионализъм и коректност. Пожелаваме им успех в новите отбори“, заявиха от ръководството на “оранжевите”.

Categories: Футбол