Неделя – ден на Майстора

Цветомир Ценков с 5-а титла тази година, Тихомир Желев с 31-о отличие за 3 години

Завърши и второто зимно приключение, наречено Фуутура Тенис купа STL – както обикновено то се проведе при сериозен интерес на участници и публика, като и този път имаше какво да се види. Участваха добре познатите фаворити Тихомир Желев и Цветомир Ценков, но както обикновено някой искаше не само да премери сили с тях, а и да ги надиграе – най-вече Никола Саджаклиев, Веселин Димитров и Минчо Шекеров. В рядко коректните срещи обаче някои успяха, други не толкова…

Група A В А група Цветомир прегази конкуренцията, а в битката за второто място участваха всички останали, като всичко се реши по геймова разлика, след като и тримата останали имаха по 1 победа и 2 загуби. Реши се в последния момент, когато изненадващо Мартин (с две загуби до този момент) победи Васил и така двамата отпаднаха и върнаха буквално от изхода Веселин Димитров. И както често се е случвало, този знак на късмета преля в нови сили и в още изненади.

Група Б 

В Група Б Тихомир, както и Цветомир, традиционно не среща почти никаква съпротива и очаквано се класира първи, въпреки наличието на едната изненада – дебютантът Минко Шекеров, който показа класа в оставащите мачове и се класира за полуфиналите.

 

Вижте всички резултати тук

Вижте всички снимки от турнира тук