Световно първенство по футбол на маса в България

30-31 октомври, 01 ноември 2015
Roberto Sport Sofia International Series 2015

Остават броени дни до на най-голямото и престижно събитие по футбол на маса /джаги/, което е провеждано досега у нас – Roberto Sport Sofia International Series 2015. Това е първият по рода си турнир от този ранг за България, който е част от Официалния Спортен календар на БФФМ, а също и от Календара на Международната федерация по футбол на маса /ITSF/.
В турнирът ще вземат участие състезатели от Канада, Русия, Австрия, Мароко, Германия, Италия, Белгия, Гърция, Сърбия, Румъния, Турция и др. На наша териотрия ще дойдат играчи, които заемат топ позиции в Официалната световна ранглиста . Сред тях са – Джамал Алалоу и Джулиано Бентиволио, които са ПЪРВИ и ТРЕТИ в света при мъжете и двете българки – Екатерина Атанасова и Благовеста Герова, които са съответно ПЪРВА и ТРЕТА в класирането по единици при жените.
За участие в състезанието към момента има регистрирани над 100 играчи, като се очаква броят им да нарасне. За първи път в състезание по джаги у нас сили ще премерят 20 състезателки от България, Румъния и Германия.
Това ще бъде най-масовият турнир, провеждан досега в нашата страна. Ще се играят над 10 официални дисциплини по професионалните правила за игра, както и отборно състезание SOFIA TEAM CUP 2015.
Организатор и домакин на международното събитие е СК „Джагоарс”. Неговата спортна база се намира в сградата на Кино Арена Запад /бул. Тодор Александров 64, ниво -2 / в спортен бар Академията. Там ще се проведе и надпреварата, която стартира от 30.10.2015 и ще протече в рамките на три дни.

Генерален спонсор на събитието е Lidl /Лидл. То ще се осъществи и с
партньорството на Каменица, Роберто Спорт, Foosball tables & Sport Bar Academy. Турнира подкрепиха и Българската (BGTSF) и Международната (ITSF) федерации по футбол на маса, Сдружение Фуутура и Simona Art Hotel.

Медийни партньори ще излъват ежедневни репортажи от турнира. И през трите дни ще има livestreaming emission, както и излъчване по канал Kozoom. Мачовете ще могат да се наблюдават от хиляди зрители, като у нас, така и по света.
За всички състезатели ще има организирано парти (Players Party) с Halloween Dress Code, DJ и много изненади от организаторите и спонсорите на събитието – начало: 22:00ч. в събота 31.10. 2015 във ВИП Бара на Академията (бул. Тодор Александров 64)!
За специален гост при закриването на международния турнир е поканен Олег Велинов – председател на БГ Федерация по снукър в България.
Вход за зрители – свободен!
Заповядайте, за да видите едно истинско световно първенство и професиналната игра на най-добрите джага състезатели.

Пресконференция

Официалната пресконференция на събитието е насрочена за 27.10 /вторник/ от 11:30 в столичния Прес Клуб (София 1000, бул “Евл. Георгиев” № 38, Национален стадион “Васил Левски”, Централен вход)