Боримиров: Опитах се да създам ред, не сме на ММА

Директорът на детско-юношеската школа на „Левски“ Даниел Боримиров коментира скандала с боя на вечното дерби от Елитната група до 19 години. Срещата бе прекъсната за около половин час през второто полувреме, когато фенове на „сините“ биха футболисти на ЦСКА. В крайна сметка „Левски“ спечели с 2:0 след голове на Никола Димитров и Алекс Боримиров от дузпа.

„Не видях точно какво се случи. Всичко стана, след като беше изгонен футболист на ЦСКА и се случи някаква реакция на терена. Аз бях от другата стана и не мога детайлно да видя какво точно се случва. Може би страничният и главният съдия видяха най-добре какво стана“, коментира Боримиров.

„За съжаление развалихме един мач, който се игра с доста голям заряд. Всички, които гледахме дербито, останахме доволни до случващото се извън терена“, добави директорът на ДЮШ на „Левски“, който предпази гостите от феновете на „сините“.

„Нормално е да се опитам да създам ред, тъй като не сме на корида да гледаме ММА, а сме дошли да гледаме Елитната старша възраст до 19 години и трябва да се акцентира на футболните неща. Ще има промени в охраната на мачовете“, каза Боримиров.

„Тук не става въпрос дали ЦСКА има желание да продължи мача или не. Съдията преценява, след като отново е въдворен ред на трибуната. Той е човекът, който решава дали да има мач или не. Какво значи дали някой иска или не иска? Това не е концерт по желание“, категоричен е бившият футболист.

„Тези момчета трябва да разберат едно – за да стигнат до мъжкия отбор, трябва да работят ежедневно и в правилната насока, която им се дава. Трябва да са много трудолюбиви, защото с много пот и усилия в тренировъчния процес и в мачовете, могат да стигнат до първия отбор. Но те трябва да го покажат“, добави Даниел Боримиров.

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoshan/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4