Футбол на Надеждата в подкрепа на Ива 

Турнирът в подкрепа на Ива – на 15 години от с. Кокаляне – събра плеяда от известни футболни личности и много добри футболисти. Въпреки ранния час в съботната утрин на 22 август, над 50 футболиста се събраха в спор за CHARITY купата на БАМФ и Фуутура. Медийната подкрепа оказа сайтът на столицата Витоша нюз. Този път всички играха за блъснатото на пешеходна пътека в района на Кокалянско ханче момиче.

Отборите бяха разпределени чрез пълен жребий в две групи, като първите два отбора щяха да продължат към полуфиналите… изявени фаворити бяха Сантяго Бернабеу и Мутрагеница, в течение на турнира висока скорост събираше и възродения отбор на ФК Орловец (Кокаляне), а отборите на BWIN, Вампирите и Отбор на надеждата бяха готови за подвизи срещу по-опитните си съперници…

 • Група А
  Място  Участник 1 2 3 Точки Голова разлика
   3 Отбор на надеждата ххх 2:4 1:3  0  3:7
   2 Мутрагеница 4:2 ххх 2:3  3  6:5
   1 BWIN 3:1 3:2 ххх  6  6:3
 • Група Б
  Място  Участник 1 2 3 Точки Голова разлика
   2 Сантяго Бернабеу ххх 1:1 3:1  4  4:2
   1 Орловец (Кокаляне) 1:1 ххх 7:1  1  8:2
   3 Вампирите 1:3 1:7 ххх  0  2:10

Полуфиналните двойки бяха (поради отказване на отбора на BWIN)

Сантяго Бенабеу – Мутрагеница 2:0

Орловец (Кокаляне) – Отбор на надеждата 7:6

Финалът отново изправи Сантяго Бенабеу срещу Орловец и след много качествен двубой, в който за “орлите” изпъкнаха играещият треньор Методи Здравков, Стилиян Гамански и играещият президент Венци Стойков, се стигна до финалното 2:2 и изпълнение на дузпи. „Лотарията на дузпите“ беше с доста малшанс за „белите“ от Бернабеу, тъй като на вратата на съперника пазеше Кирил Кюлев. Опитният страж отрази два от ударите и така Орловец заслужено победи с 4:2 при дузпите. Новият отбор на Кокаляне завоюва втора купа само в рамките на месец, след като завърши трети на традиционния турнир Cups of the Ambassadors 2015.

Общо събраните средства в подкрепа на Ива (след турнира и след успешния проект през YATOTO) надвишиха сумата от 1400 лв. Сдружение Фуутура благодари за подкрепата на всички, които допринесоха за осъществяването на всичко това.