Какво е Спорт с кауза, Спорт със социална насоченост и има ли почва у нас?

Обичате ли спорта? Вероятно 80 % от мъжете ще кажат – ДА, 20 % от жените ще кажат – НЕ. Какво обаче ще накара над 90 % от представителите на двата пола (а и на навлизащия рязко трети такъв) да кажат твърдо ДА на спорта?

– Може би безплатната игра на любимия спорт…

– Може би възможността да се научат основните похвати в даден спорт директно от квалифициран инструктор – отново безплатно…

– Може би чрез силната социална и социализираща роля на спорта – без значение от възрастта и уменията…

– Може би спортуването с възможност за подкрепа към кауза; възможност за неформално менторство чрез спорта…

– Може би наличието и на образователно-семинарна програма наред със спортната…

А защо не всичко събрано наедно във Фуутура Благотворителна лига!!! И така – накратко за този проект – започнат през 2014 г. със серия от благотворителни турнири, преминал през различни проектни реализации (свързани най-вече с подтикването децата да спортуват), въвличащ в себе си спортни институции, клубове, училища и т.н. – и бидейки най-вече транспарант на промяната в отношението към спорта в днешния технологичен свят.

Какво ще се случи? 

Организиране на турнири по няколко вида спорт със социална и благотоворителна насоченост. В социалните турнири ще участват деца и юноши от ДДЛРГ, училища, детски градини и профилирани школи – награди ще има за всеки, а най-голямата цел е да се подсили превантивния процес на социално приобщаване в най-подходящата за това възраст.

Благотворителните турнири ще дават възможност на пълнолетни спортисти-аматьори-да практикуват безплатно любимия си спорт в състезателна среда и да подпомагат според възможностите си различни каузи. Разбира се – и в двата случая – освен силния социален и приобщаващ ефект, се цели подобрение и в здравния, спортния, организационния, информационния и др. статус на участниците.

Всичките усилия на нас като организатори на тези събития ще бъдат насочени към осигуряване на най-добрите условия за практикуване на спортната турнирна дейност. При организацията на турнирите за децата и юношите, ще има застъпена и семинарно-иформационна програма с основни теми: спорт, здраве, движение, приобщаване, съревнование и честна игра. Видовете спорт са: тенис на маса, тенис, минифутбол и хокей на трева, като при възможност ще бъдат канени известни личности, доайени в спорта., треньори.
В благотворителните турнири ще участват хора в активна възраст и ще имат възможност да помагат на предварително обявена кауза. Спортовете, в които ще се съревновават те, са минфутбол, тенис и тенис на маса.
Разбира се, и в двата типа състезания са предвидени много награди и изненади за участниците.

Как можете вие лично и корпоративно да подпомогнете?
*Не таим особени надежди, но все пак… длъжни сме да посочим избор

Подкрепа чрез най-голямата платформа за подкрепа в България – Ятото

Подкрепа чрез най-голямата платформа за дарителство в Света – ГлобалГивинг

Подкрепа чрез Cashterminal

Подкрепа чрез PayPal

Подкрепа чрез BitCoin

*вижте всички начини за подкрепа тук