Евродепутат организира конкурс „Заветите на Апостола и България днес“

Съревнованието между младежи от Карлово в литературния конкурс „Заветите на Апостола и България днес“ премина при огромен интерес. Той започна в началото на март и се провежда под патронажа на заместник-председателя на ВМРО, член на Европейския парламент и член на комисията по култура и образование Ангел Джамбазки.

Победителите в инициативата на ВМРО – Карлово ще бъдат обявени на 14 юли от 17.30 ч. в къща-музей „Васил Левски“ в града, а наградите ще им връчи председателят на партийната структура Светлозар Янков.

Амбицията на Ангел Джамбазки и на местната организация на ВМРО е конкурсът да се провежда ежегодно, първо на регионално, а след това и на национално ниво.

Авторите на есетата, класирани на първо и второ място, ще посетят сградата на Европейския парламент по покана на евродепутата от ВМРО. Победителят ще получи и парична награда, а заелият трето място – Алманах „Македония“. Младежите ще заминат за Брюксел през декември, когато Ангел Джамбазки ще организира изложба на млади български скулптори в сградата на Европейския парламент.