Изпепеляващо тенис шоу

Жега – така може да се определи отминалия тенис турнир за любители Фуутура SUMMER – жега на корта, жега между състезателите и доста изненадващи развръзки… Водачите на първите две групи резонно записаха по 2 победи и се класираха за елиминациите, когато започваше мача и на третия водач – Георги Тодоров срещу записалия се в последния момент Здравко Пешаков. И тогава – успоредно с нагорещяването на живака в термометрите – започнаха и жегата на кортовете и изненадите – Георги Тодоров допусна едва втората си загуба в група в историята на Фуутура турнирите, а Здравко излезе като пръв от групата и с най-добри показатели сред победителите. Макар и за кратко да имаше съмнение в това, след като във втория му мач бе пробит още в първия гейм от (олимпиеца-важно е участието) Емил Методиев и само вдигането на оборотите му помогна да избегне т.нар. квалификационни 1/4 финали, които се оказаха много тежки и неприятни за фаворитите…

Полуфиналистите З. Пешаков и Ц. Ценков трябваше да изчакат на сянка противниците си за полуфиналите, като за тази роля се бореха Г. Тодоров срещу Райчо и Т. Желев срещу Стефанос. Фаворитите бяха опитните и многократни победители във Фуутура срещите Георги и Тихомир, но този път младите не мислеха така – първо Райчо нанесе втора и фатална загуба за деня на Георги Тодоров, а в истински маратонски двубой с много напрежение и цветисти и оспорвани моменти Стефанос победи шампионът от последните два турнира Т. Желев. Това стана възможно след много търпение и упоритост от представителя на гръцката школа срещу „връщащия всичко“ Тихомир.
И така на полуфиналите – високолетящите младежи (Райчо и Стефанос) вече нямаха физически сили и възможности да се противопоставят още веднъж на фаворитите и загубиха от отпочиналите Цветомир и Здравко, които се оказаха най-подготвени да се срещнат на финала. В рядко качествен двубой в първия половин час – докато срещата вървеше гейм за гейм – Цветомир и Здравко се редуваха да показват майсторство, изплетено от техника, мощ и визия; след това обаче Здравко прекърши опонента си и спечели следващите 4 гейма и мача с 6:2. Така той стана новия шампион, Цветомир остана втори, а за първи път Стефанос спечели купа с победата си на малкия финал срещу Райчо и зае третото място.

Резултати от любителския турнир по тенис – Фуутура – SUMMER вижте тук

Шампион – Здравко Пешаков
Финалист – Цветомир Ценков
Трето място – Стефанос Димопулос