Уникален български проект събира подкрепа

Българското сдружение за развитие на спорта и спортната култура “Фуутура” кандидатства в най-голямата дарителска платформа в света с проекта си “Благотворителни Спортни събития и Спорт с кауза за деца и юноши в неравностойно положение”. При условие, че бъде събрана подкрепа от 40 различни дарителя, превели минимум по 10 $ за тази кауза през месец юни, той ще бъде активен в GlobalGiving за следващите две години. През това време Фуутура ще реализира множество безплатни прояви за деца, юноши и аматьори, включващи тренировки по 4 вида спорт, спортни празници, състезателна лига – вече известната Фуутура благотворителна лига, спортни стипендии за талантливи деца и др.
“Осъществяването на този проект е особено важно в контекста на уникалната възможност на спорта да сплотява, развива физически и психически, да предпазва от всички зависимости, да дава възможност за ранна професионална ориентация и да формира личности. А също и в контекста на затвърждаването на град София като европейски спортен град!”, казаха организаторите от Фуутура.
Повече информация за същността на проекта можете да получите в сайта на Фуутура и директно в GlobalGiving

Подкрепяйки “Благотворителни Спортни събития и Спорт с кауза за деца и юноши в неравностойно положение”, ще получите и благодарствено писмо на стената си във фейсбук, както и името ви може да присъства в сайта на сдружението, а ако сте от София – със сигурност ще узнавате първи и ще може да се включите в споменатите спортни събития!
ph_grid7_20732_75290

Това е линка към проекта – http://www.globalgiving.org/projects/social-impact-through-sport-with-a-cause-in-fcl/

За момента Charity Sport Events For Disadvantaged Children заема 84 място в сайта, като е събрал 13 дарителя и 773 долара, както и над 70 фейсбук харесвания. а до края на конкурса остават 17 дни…